“Inbrekers die ons hondje stalen, zijn geen dierenvrienden: ze zetten het al te koop!”

Julide heeft wel Baily nog. "Hij is een beetje stouter, waarschijnlijk ook de reden dat ze hem niet meegenomen hebben."
Ronny De Coster Julide heeft wel Baily nog. "Hij is een beetje stouter, waarschijnlijk ook de reden dat ze hem niet meegenomen hebben."
Julide Esgin uit Wortegem valt van de ene verbazing in de andere: maandag drongen inbrekers haar appartement aan de Wortegemplein binnen en stalen ze… haar hondje. Daags nadien werd de puppy even aangeboden op een tweedehandsverkoopsite. “Ella is dus niet gestolen door dierenvrienden, maar door dieven die er munt uit willen slaan. Dat stelt me niet meteen gerust”, zucht Julide.

“Het was wel flink schrikken, toen we maandagavond van ons werk thuis kwamen”, begint Julide te vertellen. Langs het schuifraam achteraan, dat uitgeeft op het terras, waren één of meerdere inbrekers de flat van haar en haar vriend binnengedrongen.

“We hadden dat raam niet op slot gedaan: het stond op een kiertje om onze hondjes buiten te laten om een plasje te doen. We zitten hier op de eerste verdieping, dus je denkt toch niet meteen dat iemand hier op het terras kan klauteren om in te breken. Blijkbaar kan dat dus wél”, bedenkt Julide.

De inbrekers hebben zowat de hele flat doorzocht. De buit: een horloge en… één van de twee keeshondjes. “De braafste van de twee. De andere zullen ze niet kunnen meenemen hebben, want die raak je niet zomaar aan. Tot onze verbijstering was Ella niet meer te vinden. We hadden ze bovendien nog maar twee weken. De puppy is drie maand oud. Het is onvoorstelbaar dat inbrekers een hondje meenemen. Ik kan het nog altijd niet geloven”, zucht Julide.

Te koop op internet

Daags na de diefstal schrok ze zich een tweede keer een hoedje. “Ik kreeg dinsdag van iemand het bericht dat ons hondje al te koop stond op de verkoopsite tweedehands.be. Nadat die dame haar ontdekking op Facebook de wereld had ingestuurd, is de advertentie meteen verdwenen. Helaas herinnert de vrouw zich niet meer hoe de aanbieder heette. Sowieso zal het wel een schuilnaam geweest zijn. Maar nu verontrust me vooral de gedachte dat ons hondje blijkbaar niet gestolen is door dierenvrienden, maar door dieven die er gewoon geld willen mee verdienen. Zo’n keeshondje kost al snel acht- tot negenhonderd euro. Het is de daders duidelijk om het geld te doen”, vreest het baasje van de gestolen puppy.

Het gestolen keeshondje.
Repro DCRB Het gestolen keeshondje.

Chip

Het dier heeft wel een chip, waarmee de afkomst altijd te achterhalen is. “Laat ons hopen, dat de dader tot het besef komt dat het beter is dat ons hondje naar hier terugkeert. Uiteraard weet ik ook wel dat de dief hier morgen niet aan de deur zal komen bellen om Ella terug te geven. Maar misschien kan ze worden het achtergelaten op een plaats waar het zeker kan gevonden worden. Misschien is dat nog de meest elegante manier”, suggereert Julide.

“Hoe dan ook hoop ik dat we ons hondje snel terug zien, want Ella wordt hier hard gemist”, besluit ze.

Wie informatie kan geven over de inbraak maandagnamiddag in het appartement aan het Wortegemplein, wordt verzocht contact op te nemen met de politie of met Julide zelf op het nummer 0472/64.07.98.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan de man

  Wschl was het hondje het enige van waarde bij hun thuis. Een goeie dwergkees met stamboom kost trouwens minstens 1500 €. Hopelijk zien ze hun hondje snel terug ! En leren ze om alles dicht te laten als ze weg zijn

 • jill VAN WINCKEL

  wat is dat nu weer voor zever ?? als je ziet dat die op 't internet te koop wordt aangeboden neem je toch direct contact als "geïnteresseerde koper" ….

 • Robert DE REU

  Het is zoals Urbain S. schrijft als het op 2 Hands heeft gestaan is dit inderdaad met Goede Wil door de Politie te achterhalen, maar denk je dat ze dat zullen doen vergeet het maar, veel werk voor computerunit en geen cent voor de staatskas.

 • Tina Colpaert

  Als ik in de plaats vd dame was zou ik contact proberen maken hebben met de verkopers om misschien zo het hondje te traceren onder het mom van het te willen kopen had slimmer geweest ipv rond te bazuinen dat ze konden vluchten en profiel verwijderen!

 • Mady Vermeulen

  Zet dat beestje op de webstek van Lostdogzzz. Het zal rap terug thuis zijn omdat de dieven het aan de straatstenen niet meer kwijt geraken.