Sportcomplex Sonja Kimpen blijkt kostenpost

Nog geen jaar nadat Sonja Kimpen de sleutels van Sportcentrum Brieleke - toen nog Synergie Wellness Point - overhandigde aan de gemeente, blijken er nogal wat mankementen te zijn aan het gebouw. "Alleen al om een behoorlijke dagelijkse werking van het sportcentrum te garanderen, investeerde de gemeente ruim 60.000 euro", zegt schepen van Sport Alex Helsen (N-VA).

Vorig jaar kocht de gemeente het sportcomplex over voor 950.000 euro. Daarbovenop komen nu onvoorziene herstellingswerken van zo'n 60.000 euro. "Wanneer we de sporthal overnamen, hadden we geen idee van de erbarmelijke staat waarin die vertoefde. Tegen ons was gezegd dat alles in orde was, maar met mondjesmaat ontdekten we de vele gebreken: kapotte verlichting, versleten netten en keukenapparatuur die dringend aan vervanging toe was."

Stof

En daar bleef het niet bij. "Verleden week wilden we de verwarmingsinstallatie uitkuisen, maar omdat er zoveel stof inzat, zullen we die professioneel moeten laten reinigen." Het gemeentebestuur investeerde ook in nieuwe spiegels voor de danszaal, een tapinstallatie in de cafetaria en een brand- en inbraakbeveiliging.


In 2018 hoopt het gemeentebestuur te kunnen beginnen aan de bouw van de culturele evenementenzaal op diezelfde site. De sporthal is alvast opgenomen in het masterplan dat de gemeente hiervoor ontwikkelde. Onder andere de vloer en het sanitair zullen dan volledig vernieuwd worden. (TEA)