Pas vernieuwde Torenstraat moet weer opengebroken worden

Als alles goed ging, werd de eerste fase van de heraanleg van de Torenstraat vorige week afgerond. Door een fout van de aannemer steekt het nieuwe wegdek echter 24 cm boven het oppervlak uit en moet het stuk bestrating - zo'n 25 meter - opnieuw opengebroken worden.

"Oplettende bewoners merkten vorige week op dat het stuk van de Torenstraat tegen de Kerkplaats niet werd afgewerkt en ook visueel klopte er duidelijk iets niet", duidt Schepen van Openbare Werken Bart Van Scharen (N-VA) de fout.


"De straat zou tussen de Kerkplaats en de Johannaschool lichtjes moeten aflopen, maar door een verkeerde plaatsing van de boordstenen werd de straat te hoog gebetonneerd. Er is dus iets misgelopen in de uitvoering door aannemer Crauwels. Hij neemt de extra kosten voor zijn rekening." De hinder zal vooral te voelen zijn bij de omwonenden, die nog enkele weken langer door het zand moeten wandelen om hun huizen te bereiken.


Binnen twee weken zal de Torenstraat tussen de Beukenlaan en de Jos Swinkelsstraat in een tweede deelfase vernieuwd worden. De asfaltering van beide delen zal dan in één keer gebeuren.


(TEA)