Oude woningen maken plaats voor appartementencomplex

Maandag start de afbraak van de oude, leegstaande woningen in de Adolf Mortelmansstraat. Ze moeten plaats ruimen voor een nieuw gebouw met negen appartementen.

De oude, leegstaande woningen in de Adolf Mortelmansstraat, vlakbij de Ternesselei, worden vanaf maandag afgebroken. Geen groot gemis, want de gebouwen staan al een aantal jaren te verkrotten. Vastgoedontwikkelaar 't Waterhuys uit Schilde wil het terrein nu een mooie toekomst geven en er een nieuw appartementencomplex realiseren.


"Na de sloop willen we in april of mei van dit jaar starten met de bouw van een nieuwbouw die negen instapklare appartementen zal tellen", klinkt het bij 't Waterhuys. "Het woonproject zal de naam 'Ternesse' meekrijgen, een logische keuze gezien de ligging aan de Ternesselei. In het najaar van 2016 zouden de flats worden opgeleverd."


Er zijn appartementen beschikbaar met een, twee of drie slaapkamers. Elke flat heeft een tuin of een ruim terras van minstens 30 vierkante meter groot. De appartementen kunnen ook worden aangepast voor hulpbehoevenden of rolstoelpatiënten. De verkoop start volgende week.


Meer informatie op www.waterhuys.be. (BCOR)