Dj Jan Van Roy wordt veertig én vader

Dj Jan V. achter de draaitafels.
Foto Ton Wiggenraad Dj Jan V. achter de draaitafels.
Dj Jan V. ofwel Jan Van Roy wordt 40 en verwacht binnenkort zijn eerste kindje. De Wommelgemnaar staat al 25 jaar achter de draaitafels. Er zijn weinig cafés in onze provincie waar hij nog geen plaatjes draaide. "Ik zal het nooit kunnen missen. Maar nu ik vader word, moet ik misschien wat selectiever zijn. Nu ben ik elk weekend weg."

Als tiener ging Jan Van Roy al mee met zijn moeder naar het theater waar ze op de planken stond. Hij geraakte gefascineerd door de techniek in de theaterzalen. Als veertienjarige snaak kreeg hij de kans om te helpen met het opstellen en afbreken van de lichten en de klankinstallaties van de Radio Contact Drive-in Shows. Na een tijdje mocht hij de lichten ook bedienen. Af en toe nam hij zelf plaats achter de draaitafel. Toen kreeg hij de smaak van het draaien pas echt te pakken. Van Radio Contact ging het naar Topradio Antwerpen, waar hij de resident dj werd . Na zijn achttiende kwam hij meer en meer terecht op jeugdfuiven en cafés. De Missing Link, café De Prof, Red & Blue, Café d'Anvers. Overal stond hij. Ook in de Volmolen in Lier of in La Rocca. "Toen ik negentien was speelde ik ook in heel België op feesten. Toen ik een keer aan zee plaatjes stond te draaien, stapte er plots iemand op me af. Of ik niet in de Carré Casino wilde draaien. Toen begon het pas echt." In 2002 kwam Jan V. uiteindelijk in Hoogstraten terecht. Eerst in café 't Verschil, later in Club Le Cirq. "Ik ben een beetje een allround dj", lacht Jan. "Vrijdag sta ik deephouse te draaien in de Absinthbar in Antwerpen, maar een dag later kan ik ergens op een trouwfeest La Bamba door de luidsprekers jagen."

Passie

Jan beseft dat hij veel steun krijgt van zijn partner. "Elk weekend ben ik wel weg, maar ze steunt me volledig", zegt Jan. "Nu ik papa word in oktober, ga ik wel selectiever zijn. Maar ik kan het niet missen. Als de mensen uit hun bol gaan, daar doe je het voor." Meer info op Facebook.com/dj.janV. (VTT)