DJ Jan V. verlegt zijn grenzen na topjaar: “Als je de kans krijgt om te draaien op Tomorrowland en in het Sportpaleis, dan ga je”

Jan V. aan de slag in de Moose Bar in Antwerpen.
Toon Verheijen Jan V. aan de slag in de Moose Bar in Antwerpen.
Jan Van Roy dacht dat hij in 2019 zowat het hoogtepunt had bereikt als dj in bijberoep, maar 2020 belooft nog een groter topjaar te worden. Na zijn passage in de Moose Bar op Tomorrowland, mag hij komend weekend zowaar de Moose Bar XL in het Sportpaleis afsluiten. En ook Tomorrowland in Boom én de wintereditie staan op het programma. “Ik ging het rustiger aan doen, maar dit is gewoon te geweldig. Met alle dank aan de mensen van Moose Bar, maar vooral aan mijn lieve vrouw én de kinderen.”
Jan Van Roy aan de slag in de Dirty Rabbit.
Klaas De Scheirder Jan Van Roy aan de slag in de Dirty Rabbit.

Hij is afkomstig uit Antwerpen, woont in Wommelgem en kent Hoogstraten als geen ander door in Le Cirq regelmatig voor de muzikale sfeer te zorgen. DJ Jan V. vierde vorig jaar zijn 25ste jubileum achter de draaitafels. Nadat hij vorig jaar al op Tomorrowland mocht staan in de Moose Bar, wordt het dit jaar nog spectaculairder voor Jan V. Hij mag in het Sportpaleis de boel afsluiten op de eerste dag van Moose Bar XL, van 4 tot 5 uur. 

“Ik ben een Antwerpenaar en ging vroeger meer dan eens naar het Sportpaleis”, vertelt de DJ. “Bij elk concert dacht ik dan wel eens: wat zou het toch fantastisch zijn om hier ooit te staan voor zo’n publiek. Nu is het dan plots zover. Eerlijk: het geeft me nu al kippenvel en ik sta er nog niet eens. DJ zijn in de grootste zaal in je stad. Een kick, zo simpel is het.”

DJ Jan V. in de Moose Bar in Antwerpen.
Toon Verheijen DJ Jan V. in de Moose Bar in Antwerpen.

Steun

Jaren geleden gaf Jan Van Roy al aan dat hij het wat rustiger aan ging doen. Het nachtleven in combinatie met een gezin, dat weegt wel. Maar het draaien is een microbe. “En pas op, ik ben echt wel selectiever geworden. Maar als je de kans krijgt van de mensen achter Moose Bar om naar Towmorrowland te gaan, en nu naar het Sportpaleis, en opnieuw naar Tomorrowland en zelfs naar de wintereditie: dan ga je”, vertelt Jan. 

“Ik ben die mensen enorm dankbaar. Maar zeker ook mijn gezin. Ik ben bijna elk weekend weg, want ik draai ook nog in een aantal danscafés in Antwerpen zoals de Dirty Rabbit. Dat weegt wel. Maar mijn vrouw en kinderen steunen me. Ze weten dat ik dit enorm graag doe. Onze oudste is vier en is ook helemaal ‘into music’. Hij danst nu al mee op de muziek van Moose Bar. En ze weten ook dat papa op zondagmorgen iets langer moet slapen (lacht).”

De Moose Bar in Antwerpen.
Toon Verheijen De Moose Bar in Antwerpen.

Bucketlist

De bucketlist. Een modewoord dat iedereen wel eens durft te gebruik of alleszins toch ergens in gedachten heeft. “Ik dacht dat ik de mijne na Tomorrowland vorig jaar wel had afgevinkt, maar kijk: 2020 lijkt nog straffer te worden”, grijnst Jan wanneer we afspreken in de Moose Bar in Antwerpen. 

“Vijf jaar geleden had ik dit echt niet durven denken. Laat staan durven dromen. Ergens besef ik ook: ik nader de vijftig. Zolang ik dit kan blijven doen, ben ik een gelukkig mens. En soms denk ik: ik hou het nog even vol, totdat een van de kinderen zegt: ‘Papa, blijf jij maar in de zetel zitten. Ik ga vanavond wel even draaien.’ Wie weet. Ik was ook 15 toen ik met de muziek begon. Wie weet is de toekomst al verzekerd”, aldus nog Jan.