Dierenasiel Het Blauwe Kruis van België in Wommelgem tevreden met extra subsidies Vlaanderen

Het dierenasiel in Wommelgem is tevreden met de extra subsidie van 3.000 euro
Benoit De Freine Het dierenasiel in Wommelgem is tevreden met de extra subsidie van 3.000 euro
Elk erkend Vlaams dierenasiel krijgt 3.000 euro van de Vlaams overheid als het voor 30 april 2020 de dieren die geadopteerd kunnen worden aanbiedt via www.adopteereendier.be én gebruikmaakt van het beheerprogramma Animal Shelter. Bij dierenasiel Het Blauwe Kruis van België in Wommelgem zijn ze tevreden. “Elke subsidie is meer dan welkom.”

De Vlaamse regering maakt zowat 468.000 euro vrij voor de ondersteuning van de 156 erkende dierenasielen in Vlaanderen. Weyts lanceerde het platform adopteereendier.be in oktober vorig jaar. “We willen graag dat elk erkend asiel de overstap maakt van een eigen site of communicatiekanaal naar onze website, om zo een mooi overzicht te hebben van welke dieren in heel Vlaanderen op een nieuw baasje wachten”, zegt Weyts. “Sinds de oprichting hebben al zowat 60 asielen zich aangesloten, maar we willen iedereen over de streep krijgen. Mensen die een dier willen adopteren krijgen dan een volledig beeld van het aanbod aan asieldieren.”

Erkende asielen die er voor 30 april 2020 voor kiezen gebruik te maken van het platform, en tegelijk ook van het asielbeheerprogramma Animal Shelter, krijgen éénmalig 3.000 euro. “Zo kunnen de asielen hun werking verder professionaliseren en kunnen nog meer Vlamingen de weg naar het asiel vinden”, zegt Weyts. 

Bij het Blauwe Kruis van België in Wommelgem zijn ze alvast erg tevreden met deze extra subsidie. “We ontvingen donderdag een brief dat we 3.000 euro subsidies kunnen krijgen. Hoe het juist in elkaar zit moeten we nog eens rustig bekijken maar elke subsidie is natuurlijk meer dan welkom”, klinkt het in Wommelgem. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • PIETER ROGIERS

    Toch wel opmerkelijk dat Gaia geen euro doorstort van de miljoenen die ze jaarlijks binnenrijft. In 2018 werd zelfs 1.800.000 € belegd en uitgezet van de 4.700.000 € donaties en testamentschenkingen die ze ontving! Wat moet een mens daarvan denken??