Champagne voor afscheidnemende computerleerkracht Fons: “Ik stuur nog wel eens een mailtje”

Fons Van den Eynde (83) stopt als computerlesgever aan senioren.
Benoit De Freine Fons Van den Eynde (83) stopt als computerlesgever aan senioren.
Na tien jaar neemt Fons Van den Eynde afscheid als lesgever van de computerklas in Wommelgem. Door de drukke agenda van de 83-jarige man moet hij keuzes maken. “Maar ik spring wel nog eens binnen. En anders stuur ik nog wel eens een mailtje.”

Tien jaar lang heeft Fons Van den Eynde (83) de Wommelgemse senioren leren surfen op het wereldwijde web. “De eerste les was hoe ze de computer moesten aanzetten en dat was vaak al geen sinecure”, knipoogt hij. “Zes jaar geleden schreef een vrouw van 92 jaar zich in voor de les. Een computer had ze niet, maar ze wilde het graag leren. Haar kleinkinderen hadden gezegd dat ze daar toch niks van zou snappen en ze wilde hen het tegendeel bewijzen”, lacht Fons. “Ze was een van de meest gemotiveerde cursisten die ik ooit heb ontmoet.” 

2019/02/26, Wommelgem, Belgium. Fons Van Den Eynde (80) stopt als computerlesgever aan senioren. Hij deed het jarenlang.
Benoit De Freine 2019/02/26, Wommelgem, Belgium. Fons Van Den Eynde (80) stopt als computerlesgever aan senioren. Hij deed het jarenlang.

Maar na tien jaar neemt hij nu afscheid als leerkracht van de computerklas. “Ik ben nog actief in tien andere verenigingen en de lessen op maandag passen niet meer in mijn agenda”, vertelt Fons. “Natuurlijk vind ik dat jammer, maar we gaan daar nu ook niet dramatisch over doen. Ik zal wel nog eens binnenspringen, hé. En anders stuur ik wel een mailtje.” Speciaal voor zijn afscheid trakteerden zijn vrienden en medeleraren hem op een glas champagne. “Totaal onverwacht en eigenlijk niet nodig, hoor”, zegt Fons bescheiden. “Maar af en toe moet je de dingen gewoon ondergaan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.