Witte ballonnen voor Stephane

160 MENSEN HERDENKEN VERMOORDE ZAAKVOERDER THE POND (42)

Vrienden en familie hebben gistermiddag een herdenkingsmoment gehouden voor Stephane Geens, de zaakvoerder van bistro en visvijver The Pond, die vorig jaar werd vermoord. Zus Kristel en vriendin Chris spraken de menigte toe voor de witte ballonnen werden opgelaten aan de zaak.

Stephane Geens, de 42-jarige zaakvoerder van bistro en visvijver The Pond, werd op 22 september 2015 vermoord door het koppel dat boven zijn zaak woonde. De onderzoeksrechter sloot de verdachten V.V.D (38) en J.S. (26) meteen op, maar het koppel werd begin juni vrijgelaten. Een kaakslag voor familie en vrienden. Toch zijn ze Geens niet vergeten en organiseerden ze gisterenmiddag een herdenkingsmoment aan de vijver van The Pond.

Stephane Geens Cup

Rond de visvijver stonden 160 mensen om Geens te herdenken. De hele dag was er de Memorial Stephane Geens Cup, een viswedstrijd ter ere van de overleden zaakvoerder. Omstreeks 13.30 uur spraken zijn zus Kristel en vriendin Chris de menigte toe. Een jaar na de feiten zijn de wonden nog niet geheeld. "Ik wil niet dat Stephane vergeten wordt", zei zus Kristel. "Elke dag vraag ik me af waarom hij gestorven is. Zijn goedheid betekende zijn dood. Het is niet te begrijpen. Ik mis zijn wijsheid, liefde en raad. Stephane was de enige die ik vertrouwde. Ik wil zijn werk verderzetten. Daar put ik mijn kracht uit. Elke dag hoop ik dat Stephane terugkomt met zijn mooie glimlach." Tijdens haar speech benadrukte Kristel de schoonheid van het leven.

Subtiel gaf ze nog een boodschap aan de daders mee. "Wij hebben levenslang gekregen. Het is oneerlijk wat er gebeurd is. Niemand verdient dit, maar ik geef niet op. Ik kan enkel zeggen: geniet van de kleine dingen van het leven. Bedankt lieve broer, in mijn hart blijf je bestaan." Vriendin Chris bedankte de aanwezige mensen voor hun komst. De herdenking gaf haar een enorme steun. "Het geeft moed aan de familie. Deze herdenking is tweeledig: hard, maar heel mooi. Ik kan niet beschrijven hoe hard ik mijn ventje mis."

Jij bent de grootste ster

Ten slotte nam Geens' petekindje Shana het woord. "Als ik aan de hemel de sterren zie, dan ben jij de grootste ster. Ik wil je vertellen hoe graag ik je zie en hoeveel ik je mis, elke dag weer."

Rond de vijver lieten alle aanwezigen de witte ballonnen op. Daarna vielen ze huilend in elkaars armen. Een jaar na de feiten is het verdriet van vrienden en familie nog erg groot.

Zo'n 160 mensen laten rond de visvijver van The Pond witte ballonnen op ter nagedachtenis van zaakvoerder Stephane Geens (inzet).
Mozkito Zo'n 160 mensen laten rond de visvijver van The Pond witte ballonnen op ter nagedachtenis van zaakvoerder Stephane Geens (inzet).
Vriendin Chris Engering en zus Kristel Geens geven allebei een speech.
Mozkito Vriendin Chris Engering en zus Kristel Geens geven allebei een speech.
Mozkito