Wingene verhoogt verkeersveiligheid in schoolomgevingen

Een voorbeeldje van een octopuspaal. Zulke palen maken automobilisten er op attent dat ze in de omgeving van een school rijden en dus hun snelheid moeten aanpassen.
Claudia Van den Houte Een voorbeeldje van een octopuspaal. Zulke palen maken automobilisten er op attent dat ze in de omgeving van een school rijden en dus hun snelheid moeten aanpassen.
Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht neemt Wingene een aantal maatregelen om de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen te verbeteren. Aan de school in Wildenburg staan nieuwe octopuspalen, er komt op de Hille een extra gemachtigd opzichter bij en later dit jaar wordt er ook een nieuwe fietsstraat ingericht.

“We laten niets aan het toeval over”, zegt schepen van Flankerend Onderwijsbeleid Hedwig Kerckhove (CD&V). “Zo werd tijdens de werken op de Beernemsteenweg de schoolomgeving in Wildenburg onder de loep genomen en de inrichting ervan verbeterd. Er werden acht kleurrijke octopuspalen geïnstalleerd. Daarmee gaat een uitgesproken wens van het oudercomité in vervulling. Verder zet de lokale politie op de gewestweg aan de Hille een nieuwe gemachtigd opzichter in om de kinderen veilig te laten oversteken. Later dit jaar gaan we bovendien de verbinding tussen de Vlasbloemstraat en de Sint-Jozefstraat inrichten als fietsstraat. In zo’n straat mogen automobilisten fietsers niet inhalen.”

Tot slot kocht de gemeente ook een behendigheidsparcours voor fietsers aan. Scholen kunnen voortaan bij de gemeente een leskoffer met materiaal uitlenen waarmee leerlingen hun stuurkunsten en evenwicht met de fiets kunnen oefenen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.