Wingene lanceert tienerwerking tijdens de zomervakantie

Gert Vandierendonck (sportpromotor), Lieven Huys (schepen van Jeugd), Elien De Vlieghere (evenementen- en activiteitencoördinator) en Steffie Lucidarme (beleidscoördinator vrije tijd) met de nieuwe zomerbrochure.
RV Gert Vandierendonck (sportpromotor), Lieven Huys (schepen van Jeugd), Elien De Vlieghere (evenementen- en activiteitencoördinator) en Steffie Lucidarme (beleidscoördinator vrije tijd) met de nieuwe zomerbrochure.
Wingene start tijdens de zomervakantie met een nieuw proefproject voor tieners. Twee keer per week zulllen in het jeugdhuis in Wingene en in het koetsenhuis in Zwevezele activiteiten worden aangeboden voor tieners tussen 13 en 15 jaar. 

“Op vlak van vrijetijdsaanbod tijdens de vakantieperiodes lag de focus vooral op kinderen tussen 3 en 12 jaar. De jongeren vanaf 16 jaar bereiken we dan weer via de jeugdraad, het jeugdhuis en de animatorenwerking”, legt schepen Lieven Huys (CD&V) uit. “De leeftijdscategorie tussen 13 en 15 jaar viel dus grotendeels uit de boot. Ouders zijn vragende partij voor een plek waar hun tieners af en toe heen kunnen en waar ze hun vrije tijd nuttig kunnen doorbrengen. Anderzijds worden tieners vaak omschreven als een moeilijke doelgroep. Het zijn geen kinderen meer, maar ook nog geen echte jongeren. Ze willen vooral de vrijheid krijgen om zelf te beslissen wat ze doen met hun tijd. Daar gaan we ook op inspelen met onze tienerwerking. Ze beslissen samen met de monitoren wat ze die dag gaan doen. Of ze kunnen gewoon langskomen om een middag te chillen met vrienden.”

Naast de nieuwe tienerwerking blijft de gemeente ook investeren in het gewone vrijetijdsaanbod tijdens de zomervakantie. De zomerbrochure wordt vanaf volgende week verdeeld via de scholen, inschrijven voor de activiteiten kan vanaf woensdag 15 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.