Wielertoerist (31) sterft onder wielen trekker in Zwevezele

Politie en verkeersdeskundige onderzoeken de koersfiets van het slachtoffer.
LSI Politie en verkeersdeskundige onderzoeken de koersfiets van het slachtoffer.
Bij een verkeersongeval langs de Koolskampstraat in Zwevezele (Wingene) is iets voor 15 uur een 31-jarige wielertoerist uit dezelfde Wingense deelgemeente om het leven gekomen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zowel wielertoerist Glenn De Boever uit Zwevezele als een trekker reden van Zwevezele richting Koolskamp. Hoe het ongeval precies gebeurde, is voorlopig nog onduidelijk en maakt deel uit van het onderzoek van de politie. In opdracht van het West-Vlaamse parket is een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Feit is wel dat het slachtoffer door de trekker is overreden. Hij stierf ter plaatse, reanimatiepogingen ten spijt. De Koolskampstraat in Zwevezele werd plaatselijk enkele uren voor alle verkeer afgesloten.

De fietser kwam onder de trekker terecht.
LSI De fietser kwam onder de trekker terecht.

Glenn De Boever was er op de zonnige woensdagnamiddag met zijn koersfiets op uitgetrokken. Hij runde samen met zijn vader Patriek op de Hille in Zwevezele een bedrijf, gespecialiseerd in ramen, deuren, timmer- en schrijnwerk. Hij laat partner Virginie en twee zoontjes Rune (9) en Remi (6) achter. Als neef van veldrijders Dieter en Michael Vanthourenhout was hij ook nauw betrokken bij hun supportersclub.