Vrachtwagen sukkelt in gracht tijdens kruisen van andere mastodont langs smalle omleidingsweg

De vrachtwagen ploegde eerst door de gracht en kantelde vervolgens.
Hans Verbeke De vrachtwagen ploegde eerst door de gracht en kantelde vervolgens.

Een vrachtwagen, geladen met zware rollen karton, is maandagvoormiddag rond half elf langs de Ruiseledesteenweg in Wingene van de weg geraakt. Dat gebeurde in de buurt van het gehucht Sint-Jan. De trucker was op weg naar Zeebrugge en volgde de omleiding die al een tijdje geldt wegens de heraanleg van een deel van de Beernemsteenweg. “Ik moest uitwijken voor een tegenligger, ook een vrachtwagen”, zegt de Roemeense chauffeur. “Maar de baan is hier eigenlijk te smal. Ik raakte met de wielen van de weg en toen was er geen houden meer aan.” De mastodont reed eerst enkele tientallen meters door de gracht en kantelde uiteindelijk. De chauffeur werd daarbij wat door elkaar geschud, maar bleef ongedeerd. Hij kon zelf uit de cabine klauteren.

De chauffeur kon zelf uit z'n cabine klauteren.
Hans Verbeke De chauffeur kon zelf uit z'n cabine klauteren.

Hinder

Door het ongeval was er de rest van de dag hinder op de Ruiseledesteenweg. Tijdens het overladen van de ruim 20 pakken kunststofkorrels - goed voor 1.200 kilogram elk - en het takelen van de trekker-oplegger moest de straat helemaal worden afgesloten. Om 20 uur was het overladen nog altijd niet achter de rug.  In de buurt valt te vernemen dat het niet de eerste keer is dat er een vrachtwagen van de weg raakt tijdens een uitwijkmanoeuvre. Onder meer twee weken geleden was er al eens een gelijkaardig incident. Toen belandde wat verderop een betonmixer naast de weg. De verkeershinder van maandag was extra groot want ook de Predikherenstraat was uitzonderlijk afgesloten.

De vrachtwagen ploegde eerst door de gracht en kantelde vervolgens.
Hans Verbeke De vrachtwagen ploegde eerst door de gracht en kantelde vervolgens.
Door het ongeval was er de rest van de dag verkeershinder langs de Ruiseledesteenweg.
Hans Verbeke Door het ongeval was er de rest van de dag verkeershinder langs de Ruiseledesteenweg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.