Vernieuwde Kaplotestraat en omgeving officieel geopend

Koninlijke Harmonie Sint-Cecilia Wingene zorgde voor een feestelijk tintje tijdens de inhuldiging van de vernieuwde Kaplotestraat
RV Koninlijke Harmonie Sint-Cecilia Wingene zorgde voor een feestelijk tintje tijdens de inhuldiging van de vernieuwde Kaplotestraat
Na de opening van de Kaplote eerder deze week, werden donderdagavond ook de vernieuwde Kaplotestraat, Zandbergstraat en Blekreke officieel ingewandeld door de buurtbewoners. 

De gemeente heeft meer dan een miljoen euro geïnvesteerd in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de herinrichting van de straten. De werken gingen van start in het voorjaar van 2016, maar duurden langer dan verwacht. “Door nutsleidingen onder de rijbaan, de smalle straten, verontreiniging en ondergrondse betonstukken liepen de werken vertraging op”, legt schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove (CD&V) uit. “We willen de buurtbewoners dan ook bedanken voor hun geduld.”

Bij de herinrichting van de straten was verkeersveiligheid een belangrijk aandachtspunt. “In de Kaplotestraat zijn extra brede voetpaden voorzien om het verkeer af te remmen. Verder is het kruispunt van de Zandbergstraat met de Kaplotestraat bewust in beton aangelegd om automobilisten te waarschuwen dat ze een schoolomgeving naderen.”

De werken in de Kaplotestraat, Blekreke, Zandbergstraat en Galgenstraat hebben de gemeente 1.075.000 euro gekost.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.