Toneelkring brengt ‘De Kat in de Kelder’: “Alsof Antwerpse bankovervallers de inspiratie recht uit ons scenario hebben gehaald”

'De Kat in de Kelder', de nieuwste productie van toneelkring Bouckhout, vertoont opvallend veel gelijkenissen met de bankroof in Antwerpen van begin februari
RV 'De Kat in de Kelder', de nieuwste productie van toneelkring Bouckhout, vertoont opvallend veel gelijkenissen met de bankroof in Antwerpen van begin februari
De Wingense toneelkring Bouckhout brengt in april de productie ‘De Kat in de Kelder’ op de planken in CC De Feniks. Het stuk is opmerkelijk actueel. Het scenario vertoont namelijk opvallend veel gelijkenissen met de spectaculaire bankroof die begin februari in Antwerpen werd gepleegd. In De Kat in de Kelder wordt ook een tunnel gegraven tot in de kluis van een nabijgelegen bank.

De 33ste productie van toneelkring Bouckhout is gebaseerd op een licht komisch scenario van Pol Anrys in een regie van José Cordier. Het verhaal gaat over het kansarme gezin De Cat, dat in afwachting van een sociale woning zijn intrek neemt in de kelder van een herenhuis. Toevallig ligt naast dat huis een bank, waarop het gezin besluit een tunnel te graven. Het blijkt een bijzonder hachelijke onderneming om alles verborgen te houden voor de bewoners van het huis. “Het is alsof de overvallers die in Antwerpen het BNP Paribas-filiaal leeggeroofd hebben hun inspiratie recht uit ons stuk hebben gehaald”, knipoogt Patrick Deblaere van de toneelkring. “We dachten even dat we met een copycat zaten.”

De cast bestaat uit Luc Mulier, Katrien Delodder, Annie Vermeersch, Annelies Deprez, Stijn Van Maele, Ignace Delodder, Nancy Vergote, Sarah Dewulf en Rik Algoedt. Toneelmeester is Claudine Vandewiele en Joris Denoo zorgt voor tekststeun. Het stuk wordt in goede banen geleid door regisseur José Cordier. Hij was medestichter en lange tijd voorzitter van toneelvereniging ’t Souffleurke in Roeselare en werkte als regisseur al bij Terra Porcorum uit Westrozebeke, De Lanteern uit Kachtem, De Karel-van-Mandergesellen uit Meulebeke, Nut en Vermaak uit Lichtervelde, Kunst en Broedermin uit Staden en het Tielts Volkstoneel. Het is al de zevende keer dat Cordier de regie bij Toneelkring Bouckhout voor zijn rekening neemt.

De voorstellingen vinden plaats in CC De Feniks in de Beernemstraat op 5, 6, 12, 13, 14, 20 en 21 april, telkens om 20 uur. Een ticket kost acht euro en reserveren kan op 0474/47.42.03 of www.toneelkring-bouckhout.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.