Stukjes fietspad ontbreken

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN WINGENE

Het fietspad in de Ruiseledesteenweg stopt na de bocht, de rest moet nog aangelegd worden.
Joris Defour Het fietspad in de Ruiseledesteenweg stopt na de bocht, de rest moet nog aangelegd worden.
De voorbije jaren zijn heel wat fietspaden hersteld of aangelegd, maar er is nog heel wat werk aan de winkel om van Wingene een fietsvriendelijke gemeente te maken.

Huidig burgemeester Hendrik Verkest (CD&V): "De aanleg van het fietspad in de Beernemsteenweg, na zes jaar onderhandelen met het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, starten midden oktober. De opmaak is ook gestart van het dossier Zeswegenstraat/Sprietstraat richting Lichtervelde. Samen met de provincie zijn de plannen voor het ontbrekende stuk in de Ruiseledesteenweg in afwerking en is het fietspaddossier Ruiselede naar Aanwijs Beernem, met de Vagevuurstraat op Sint-Pieterveld, in opmaak. Volgend jaar start de dossieropmaak van het ontbrekende stuk Rozendalestraat richting Sint-Elooi.


Marc Vanoverschelde (Burgerbelangen): "Het is lovenswaardig dat er Vlaamse budgetten zijn voor het fietspad langs de drukke Beernemsteenweg, een dossier dat aansleept sinds 2011. Toch is er nog werk aan de winkel, zoals in de Ruiseledesteenweg en Rozendalestraat, waar fietspaden doodlopen net op stukken waar het verkeer sneller gaat. Voor die ontbrekende puzzelstukken moet éérst budget vrijgemaakt worden."


Pieter-Jan Verhoye (N-VA): "Voor ons zijn verkeer en mobiliteit topprioriteiten. Voor de realisatie van het fietspad naar Beernem hebben we op verschillende niveaus geijverd om het traject verkeersveiliger te maken. Daarnaast willen wij de missing links wegwerken, zoals in de Rozendalestraat naar de kern van Sint-Elooi, en op de baan naar Hertsberge." (DJP)