Stomdronken automobilist veroorzaakt ravage met wagen van moeder: “Bel alsjeblieft de politie niet, we regelen het zo wel”

Gevel van woning deels vernield, auto komt pas 100 meter verder tot stilstand

De ravage aan de gevel was groot.
Hans Verbeke De ravage aan de gevel was groot.
Een 34-jarige man uit de Brokkelingstraat in Zwevezele heeft maandagnacht een ware ravage veroorzaakt. Op weg naar huis botste hij met de auto van zijn moeder tegen de gevel van een woning. Pas honderd meter verder kwam de wagen tot stilstand. 

De automobilist kwam uit de richting van Lichtervelde toen hij zich in de Zeswegestraat in Zwevezele verkeek op de verraderlijke bocht aan de Rijkestraat. De man knalde met de Ford Focus van zijn moeder tegen de gevel van een woning in de bocht. Een deel van de muur werd gesloopt. De bestuurder dook met zijn wagen de Stampkotmolenstraat in en kwam daar pas na honderd meter tot stilstand. Ook een deel van een haag aan een woning moest eraan geloven. De brandweer kwam de brokstukken, die overal in het rond lagen, opruimen.

De Ford Focus kwam pas honderd meter verder tot stilstand in de Stampkotmolenstraat.
Hans Verbeke De Ford Focus kwam pas honderd meter verder tot stilstand in de Stampkotmolenstraat.

Berging beschadigd

De bestuurder bleef ongedeerd, maar was duidelijk onder invloed van alcohol. “Hij kwam me vragen om zeker niet de politie te bellen, maar dat kon ik niet maken, daarvoor is de schade veel te groot”, zegt Wendy Verhaeghe (35), de bewoonster van het getroffen huis. 

De vrouw was in haar slaapkamer op de bovenverdieping toen ze opgeschrikt werd door de klap. “Ik ben naar beneden gerend en zag de ravage in mijn berging. Toch ben ik blij dat die wagen niet in de aangrenzende woonkamer beland is. Mijn hond ligt altijd te slapen in de zetel, die tegen de gevel staat. Ik mag er niet aan denken wat de gevolgen dan zouden geweest zijn.”

De automobilist moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen afgeven. De man rook niet alleen naar alcohol, hij sloeg ook wartaal uit en had duidelijk moeite om rechtop te lopen. Na het ongeval liep hij in de buurt rond met een fles whisky in de hand. Aan al wie het horen wilde, zei hij dat hij op weg was naar huis na een whisky-avondje bij vrienden in Lichtervelde. De man was zo ver heen dat de politie hem niet ter plaatse kon verhoren. Hij werd dan maar meegenomen om te ontnuchteren in de cel. De Zwevezelenaar zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

De brandweer moest de gevel stutten en dichtspijkeren met houten panelen.
Hans Verbeke De brandweer moest de gevel stutten en dichtspijkeren met houten panelen.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johan devylder

  Sobek wessels,ik ben zelf alocholist.die al 10jaar geen druppel meer aanraakt,het ligt niet aan de gratis bakken of reclame dat men faat drinken of drinkt,als je tot het besef komt dat alcohol niet voor jou gemaakt is,als je agressief of ambetant gaat doen dan moede deraf blijven en zeker niet achter het stuur kruipen.

 • marc wils

  sommige leren het nooit.

 • Jos Dupont

  Moeder zal blij zijn ! Neem die vent zijn rijbewijs maar voor een jaartje af en bij herval dronkenschap voor altijd .Wie gaat dat weer betalen en hoeveel tijd gaat gaat dat weer kosten eer alles weer in orde is ( sterkte )

 • Sharon Vandewaetere

  Sommige zullen het nooit leren. Drinken en rijden gaan echt niet samen! Hij heeft nu nog de kans om er iets aan te doen. Maar stel je voor dat hij iemand doodrijdt of iemand zodanig verwondt dat die voor de rest van zijn leven mag betalen voor de medische kosten? Hopelijk ziet hij in dat hij moet veranderen!

 • Sobek Wessels

  Drank is de Duivel , maar Toch wordt er voor Alcohol nog steeds Grote Reclame gemaakt , Kortingen , gratis bakken bier ezv .... men zou Alcohol moeten aanpakken als Roken , Tabak ! De Kosten voor de Maatschappij zijn enorm , de doden , familie drama's , gebroken gezinnen , vrouwen en kinderen die slaag krijgen , Geweld in het uitgaans leven , Voetbal ezv .... De velen ziekten door Alcohol .... !