Rusthuis Amphora bereidt verhuis voor

Het nieuwe rusthuis Amphora is bijna klaar.
Foto DJP Het nieuwe rusthuis Amphora is bijna klaar.

Het nieuwe rusthuis Amphora aan de Blekreke in Wingene opent op 14 september de deuren om de 145 bewoners van rusthuizen Sint-Anna en Sint-Amand te verwelkomen. Dankzij een gedetailleerde planning, vrijwilligers, familie en de leerlingen ouderenzorg van het Sint-Jozefinstituut in Tielt zal de verhuis vlot verlopen. Het verblijf in het rusthuis zal voortaan ook 57,50 euro per dag bedragen. Voor de bewoners zal deze prijs stapsgewijs over achttien maanden verhogen. Op de site komen er ook nieuwe initiatieven, zoals kortverblijf, dagverzorging en een lokaal dienstencentrum. In de nieuwbouw heeft elke kamer een eigen douche en er zijn verschillende ontmoetingsplaatsen en een ruime tuin.


Vrijwilligers die willen helpen bij de verhuis, kunnen contact opnemen met Nadine Carron op 051/65.52.78. Het rusthuis opent ook al even op zondag 20 maart, op de Dag van de Zorg, de deuren. Tussen 10 en 17 uur kun je dan de nieuwbouw ontdekken.


Amphora is echter niet het enige rusthuis met verhuisplannen in Wingene. Maria Ter Ruste in Zwevezele start binnenkort namelijk met de realisatie van een nieuwbouw. Tijdens deze werken zullen de bewoners twee jaar in de gebouwen van Sint-Anna in de Beernemstraat in Wingene verblijven. (DJP)