Provincie opent nieuwe kindvriendelijke wandellussen in Landschapspark Bulskampveld

Deze jongens en meisjes waren de eerste kinderen die de nieuwe aanwinsten van landschapspark Bulskampveld mochten uittesten.
Sam Vanacker Deze jongens en meisjes waren de eerste kinderen die de nieuwe aanwinsten van landschapspark Bulskampveld mochten uittesten.
In Kruiskerke (Ruiselede) en Sint-Pietersveld (Wingene) heeft provinciebedrijf Westtoer de eerste twee wandellussen van ‘Expeditie Bulskampveld’ geopend. Het gaat om kindvriendelijke wandelroutes van 2,5 kilometer vol klimtuigen en ontdekkingsspelletjes voor gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar.

De lus in Ruiselede start aan het geboortebos in de Kruisbergstraat en slingert door het Bruwaanbos en het Parochieveldbos. Langs de route staan zestien spelprikkels die het evenwicht en de durf van de kinderen op de proef stellen. In Wingene start de lus in de Boskapeldreef aan het opvangcentrum van het Rode Kruis. Daar staan de opdrachtjes in het teken van zeventien bosdieren.

“Met ‘Expeditie Bulskampveld’ zetten we in op familievriendelijke beleving in het landschapspark”, legt directeur van Westtoer Stefaan Gheysen uit. “Steeds vaker zijn gezinnen met kinderen op zoek naar een origineel uitje in de natuur en aan die vraag komen wij nu tegemoet. Expeditie Bulskampveld moet een soort minivakantie zijn, weg van de dagelijkse drukte. Bovendien zijn alle speeltoestellen van duurzaam hout gemaakt.”

Tegelijk met de wandellussen lanceert Westtoer ook een nieuwe toeristische kaart voor het landschapspark. Daarop is alle praktische info te vinden voor wie het park wil ontdekken. De kaart is online beschikbaar op www.landschapspark-bulskampveld.be, maar is ook op papier te krijgen bij de toeristische diensten van de betrokken gemeentes. Later dit jaar worden nog gelijkaardige avonturenlussen aangelegd in Oostkamp, Aalter en Beernem. 

Gedeputeerde voor Milieu, Natuur en Landschap Jurgen Vanlerberghe opent 'Expeditie Bulskampveld'.
Sam Vanacker Gedeputeerde voor Milieu, Natuur en Landschap Jurgen Vanlerberghe opent 'Expeditie Bulskampveld'.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.