Oppositie wil dat gemeentebestuur werking buurtinformatienetwerken versterkt

De gemeenteraad van Wingene.
Sam Vanacker De gemeenteraad van Wingene.
Oppositiepartijen N-VA en Burgerbelangen willen dat de politie en het gemeentebestuur initiatieven nemen om de buurtinformatienetwerken te ondersteunen. Volgens raadsleden Pieter-Jan Verhoye (N-VA) en Fabienne Allaert (Burgerbelangen) kunnen sociale media daar een belangrijke rol bij spelen. 

“In onze gemeente bestaat al een buurtinformatienetwerk, maar de structuur moet steviger en dankzij sociale media kan een nieuwe stap gezet worden richting buurtgerichte politiezorg”, meent Verhoye. “Zo kunnen we ervoor zorgen dat elke straat in dezelfde e-mailgroep of Whatsapp-groep zit, wat het veiligheidsgevoel alleen maar ten goede kan komen.” Fabienne Allaert (Burgerbelangen) sloot zich daar bij aan. “Eerder had ik al een gelijkaardig voorstel voor de opwaardering van de buurtinformatienetwerken op de politieraad gebracht, maar toen kreeg ik geen gehoor bij de meerderheid.”

Burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) gaat de korpschef van de politie uitnodigen op een volgende zitting van de gemeenteraad om vragen te beantwoorden. “Het lijkt me geen slecht idee dat de gemeenteraad de korpschef hierover zelf kan bevragen. Misschien kunnen we er zelfs een jaarlijkse traditie van maken. Anderzijds is het ook zo dat een BIN per definitie van onderuit moet groeien. Het initiatief moet met andere woorden altijd vanuit de burgers groeien.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.