Nieuwe milieuraad geïnstalleerd

De nieuwe gemeentelijke milieuraad
RV De nieuwe gemeentelijke milieuraad
De nieuwe gemeentelijke milieuraad is vorige week officieel van start gegaan. Die raad wordt net als de gemeenteraad om de zes jaar verkozen en adviseert de gemeente over het milieu- en natuurbeleid.

De milieuraad bestaat al sinds 1990 en is samengesteld uit dertig verschillende milieu- en socio-culturele verenigingen. Daarnaast zijn er ook individuele burgers met een bijzondere interesse voor milieu en natuur lid. Naast de bevoegde schepen en de milieuambtenaar bestaat het dagelijks bestuur uit Lieven Verstraete, Rudi Debel (ondervoorzitter), Nico Somers (voorzitter), Herman Derudder, Lieven Plettinck, Eric Behaegel en Brecht Warnez (schepen). Kersvers voorzitter Nico Somers kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Samen met alle milieuraadsleden wil ik streven naar meer duurzaamheid en wil ik ons gemeentelijk groene landschap verbeteren.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.