Nic Vanthournout verkozen tot 51ste prins carnaval van Zwevezele

Nic Vanthournout en roosje Loes Vandenberghe zijn als winnaars uit de bus gekomen in de strijd om de titel van de 51ste Prins Carnaval van Zwevezele.
CDR Nic Vanthournout en roosje Loes Vandenberghe zijn als winnaars uit de bus gekomen in de strijd om de titel van de 51ste Prins Carnaval van Zwevezele.
Nic Vanthournout is - samen met zijn roosje Loes Vandenberghe - verkozen tot 51ste prins carnaval van Zwevezele.

Zaterdag rond middernacht maakte de Orde van de Bolhoed de resultaten van de verkiezing bekend in de feesttent op de markt van Zwevezele. Met drie kandidaat-koppels werd het een van de spannendste verkiezingen in tijden. Nic Vanthournout en Loes Vandenberghe (het rode team) haalden het uiteindelijk met 1.749 stemmen van Eric Vanderschaeghe en Amber Boute (het gele team) en Dieter Vancauwenberghe en Stephanie D’Hondt (het groene team). 

Nic en Loes kregen de prinsenmantel omgeslagen en krijgen zo de hoofdrollen tijdens het carnavalsweekend van zaterdag 2 en zondag 3 maart. Op  zaterdag is er in CC De Wissel kindercarnaval en ’s avonds is er de carnavaleske kroegentocht. Apotheose wordt de carnavalsstoet, die op zondag om 14.30 uur door de straten van Zwevezele trekt. Om 17 uur worden de festiviteiten afgesloten met de prinsenworp, een carnavaleske discobar, de bekendmaking van de winnaars van de stoet en gratis optredens van Luc Steeno en dj Dennis Cartier. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.