Koppel opgepakt na inval in Wingens appartement

Ook woonruimte boven leegstaande bakkerij in Beernemstraat doorzocht

Zwaarbewapende agenten vielen vrijdagmorgen binnen in dit pand in de Leenmolenstraat in Wingene.
Google Streetview Zwaarbewapende agenten vielen vrijdagmorgen binnen in dit pand in de Leenmolenstraat in Wingene.
Gentse speurders hebben een koppel van vreemde origine opgepakt na een inval in hun flat in de Leenmolenstraat in Wingene. Waarvan de twee verdacht worden, is niet duidelijk. Ook in de Beernemstraat viel de politie binnen in de woonruimte boven een leegstaande bakkerij. Daar was niemand aanwezig.

De bewoners van de Leenmolenstraat in Wingene werden vrijdag rond 7.30 uur opgeschrikt door twee knallen, afkomstig van twee grote ruiten die zwaarbewapende agenten net hadden ingeslagen. De actie van de Gentse federale gerechtelijke politie speelde zich af in een woning waar vijf flats zijn ingericht. Het was de politie te doen om een koppel van Oost-Europese afkomst dat er een jaar geleden was komen wonen. Man en vrouw werden meegenomen, hun Opel Zafira werd in beslag genomen. Of de twee ook zijn aangehouden, is niet bekend. Tegelijkertijd drongen agenten ook binnen in de woonruimte boven een leegstaande bakkerij. Daar wonen vijf Poolse arbeiders, die op dit moment in hun thuisland verblijven. De speurders namen er werkmateriaal, zoals boormachines, slijpschijven en een betonmixer, in beslag. Het materiaal is mogelijk afkomstig van inbraken op werven en in bestelwagens. Het gerechtelijk onderzoek dat leidde tot de twee invallen in Wingene, wordt geleid door het Gentse parket. Dat communiceert voorlopig niet over de zaak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.