Koppel opent zaterdag nieuwe bloemenzaak in Wingene: “Bert is erg creatief en in zijn bloemstukken en boeketten kan hij die creativiteit kwijt”

Bert Van Parys en Nele Sabbe openen zaterdag de deuren van hun nieuwe zaak in Wingene.
Sam Vanacker Bert Van Parys en Nele Sabbe openen zaterdag de deuren van hun nieuwe zaak in Wingene.
Voor Bert Van Parys en Nele Sabbe begint zaterdag een nieuw hoofdstuk in Wingene. Het koppel, dat tot voor kort een eigen zaak runde in Pittem, verhuisde onlangs naar Wingene en dit weekend openen de twee de deuren van ‘Bloemen en ceremonie Bellini’ op het Kerkplein.

Na 21 jaar een bloemen-, fruit- en groentenwinkel te hebben gerund in Pittem verhuisden Bert en Nele twee maanden geleden naar Wingene, waar ze hun oog lieten vallen op het voormalige bankkantoor van AXA op het Kerkplein. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan”, legt Bert (44) uit, die behalve als bloemist ook werkt als ceremoniemeester bij huwelijken en daarnaast ook nog eens uitvaarten begeleidt. “De tijd was gekomen voor iets anders. Enerzijds omdat de combinatie van bloemen met groenten en fruit te intensief was, anderzijds omdat we allebei zin hadden om een nieuw blad om te draaien. Verder zochten we ook een woning met een tuin, liefst apart van de zaak. In Pittem hingen de zaak en de woning aan elkaar vast en hadden we geen tuin. In Wingene vonden we wat we zochten. Bovendien hebben we de indruk dat Wingene echt leeft.”

Online bestellingen groeien

“De focus ligt voortaan op bloemen en ceremonies”, gaat Nele (42) verder. “Bert is erg creatief en in zijn bloemstukken en boeketten kan hij die creativiteit kwijt. Ook huwelijken begeleiden we van A tot Z, van de versiering in de kerk tot en met de aankleding van de feestruimte. Bovendien is de maatschappij veranderd. Weinig mensen gaan nog naar een kleine zelfstandige om groenten en fruit, maar kopen die in de supermarkt. Bloemen blijven het echter goed doen bij jong en oud. Al zien we op dat vlak een andere evolutie. We werken samen met online bloemenshop Euroflorist en het aantal online bestellingen groeit. Als je online bloemen bestelt in onze regio is de kans groot dat Bert ze komt leveren.”

Ook huwelijken begeleiden we van A tot Z, van de versiering in de kerk tot en met de aankleding van de feestruimte

Nele Sabbe

“We evolueren mee met de tijd”, vat Bert samen. “Ergens is Bellini daarvan het resultaat. We bieden eigen creaties in een knus kader, met respect voor traditie, maar met een moderne twist.” Bellini op het Kerkplein 16 in Wingene is tijdens het openingsweekend op zaterdag en zondag open tussen 9.30 en 18.30 uur. Met de feestdagen in het verschiet wordt op zaterdag 7 en zondag 8 december ook een kerstopendeuractie georganiseerd. Op zaterdag 7 december is de zaak uitzonderlijk tot 22 uur open. Meer info op de Facebookpagina van Bellini of op www.bloemenbellini.be. De zaak is elke dag open, behalve op maandag en zondagnamiddag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.