Koopje: 15 euro voor ingekaderde Boudewijn

Leerkracht Steven Notebaert, hier met enkele collega's, kocht op de veiling een foto van koning Boudewijn.
Foto Joris Defour Leerkracht Steven Notebaert, hier met enkele collega's, kocht op de veiling een foto van koning Boudewijn.

Basisschool De Regenboog in Zwevezele is naar zijn nieuwe stek verhuisd, maar in de vroegere gebouwen vond er wel nog een veiling van oud schoolmateriaal plaats.


Johan Decloedt van het schoolbestuur was de man met de veilinghamer. 89 stukken oud materiaal, van prikborden over grote schoolborden, kasten, diaschermen tot oude reliëfkaarten van België, zochten een nieuwe eigenaar. Een veertigtal mensen kwam op de veiling af. Het eerste lot dat onder de hamer ging, was een oude foto in kader van wijlen koning Boudewijn. Leerkracht Steven Notebaert kon de foto op de kop tikken voor 15 euro. Schepen Hedwig Kerckhove werd de trotse eigenaar van een schoolbord met liftsysteem voor 60 euro en schepen Lieven Huys betaalde 210 euro voor een active board met beamer. "We kunnen dit gebruiken in de voetbalkantine om les te geven", zegt Huys.


Voor twee antieke wandkasten met vier bordjes werd 150 en 230 euro geboden. De veiling bracht uiteindelijk ongeveer 1.500 euro op. Dat geld zal besteed worden aan materiaal voor de nieuwe school. (DJP)