Jongeman veroorzaakt ravage

BESCHONKEN BESTUURDER RAMT AUTO EN TWEE GEVELS

Luc Van Parys (tweede van links) en Christine Verhelle (rechts achteraan), samen met hun dochter, schoonzoon en kleinkinderen zijn aan erger ontsnapt. "We slapen net boven de plek waar de aanrijding gebeurde. Het scheelde niet veel of we waren naar beneden gestort."
JVK Luc Van Parys (tweede van links) en Christine Verhelle (rechts achteraan), samen met hun dochter, schoonzoon en kleinkinderen zijn aan erger ontsnapt. "We slapen net boven de plek waar de aanrijding gebeurde. Het scheelde niet veel of we waren naar beneden gestort."
Bij een ongeval langs de Ruiseledesteenweg in Wingene, op het gehucht Sint-Jan, heeft een jonge bestuurder voor flink wat brokken gezorgd. Anthony S. (26) uit Wingene ging met zijn wagen uit de bocht, ramde een geparkeerde wagen en knalde tegen twee gevels. De twintiger, die had gedronken, bleef als bij wonder ongedeerd.

Luc Van Parys (56) en zijn echtgenote Christine Verhelle (50), die op het kruispunt van de Ruiseledesteenweg met de Beerweg wonen, lagen nietsvermoedend in bed toen een hevige klap hen zaterdagmorgen om half zeven bruusk uit hun slaap haalde. "Mijn man rende naar beneden, een seconde later hoorde ik hem roepen dat er een auto bij ons was binnengereden", zegt de bewoonster.


Het echtpaar repte zich naar buiten. "Daar stond een Toyota Corolla die vooraan erg beschadigd was", vertelt Luc. "De bestuurder stapte net uit. Hij leek niet gewond, maar leek versuft. Toen ik hem vroeg wat hij in hemelsnaam had veroorzaakt, klonk het dat hij niet eens wist wat hij daar deed."


Luc Van Parys liet de jonge bestuurder met rust en belde de hulpdiensten. "De ravage was enorm", legt de man uit. "De Toyota kwam uit de richting van Ruiselede en ging in de bocht rechtdoor. Hij plofte op de geparkeerde Citroën C3 van mijn zus Marie-Rose, die hier twee huizen verderop woont. Daarna ramde hij onze voorgevel en belandde hij uiteindelijk ook nog tegen de zijgevel van een garage, hier aan de andere kant van de Beerweg. Niet alleen zijn wagen, maar ook die van mijn zus lijkt klaar voor de schroothoop."

Brandweerlui zien dat de auto van de jongeman rijp is voor de schroothoop.
JVK Brandweerlui zien dat de auto van de jongeman rijp is voor de schroothoop.

Voorgevel stutten

De brandweer kwam de voorgevel stutten bij het gezin Van Parys en maakte alles dicht met houten panelen. "We hebben enorm veel geluk gehad", beseft het echtpaar, dat na de feiten onmiddellijk belden naar hun dochter en schoonzoon die in Tielt wonen. "We slapen net boven de plek waar de aanrijding gebeurde. Was ook de voordeur weggeslagen, dan zou alles wellicht naar beneden zijn gekomen, ons bed incluis."


Luc en Christine kunnen wel in hun huis blijven wonen. "De voordeur kan niet meer open, maar we hebben ook een ingang achteraan. Het puin is geruimd en we hebben alles weer zo proper mogelijk gemaakt. De kleine ongemakken die we nu nog ervaren, nemen we er bij. Maar we hopen uiteraard dat de schade zo snel mogelijk hersteld wordt."


Voor de aangereden garage aan de overkant van de Beerweg zijn de gevolgen minder ingrijpend. "De eigenaar was toch van plan die af te breken", zegt Christine.


De politie nam een verklaring af van Anthony S., de bestuurder uit Wingene die het ongeval veroorzaakte. Omdat de man onder invloed stuurde van alcohol, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Ook de auto van Marie-Rose Van Parys heeft het zwaar te verduren gekregen.
JVK Ook de auto van Marie-Rose Van Parys heeft het zwaar te verduren gekregen.
De gevel van het gezin Van Parys moet gestut worden.
JVK De gevel van het gezin Van Parys moet gestut worden.