JK Flooding maakt huizen overstromingsproof

GESPECIALISEERD ZWEVEZEELS BEDRIJF IS OPVALLENDE NIEUWKOMER OP BOUWBEURS

Zaakvoerder Kurt Lanckriet ontwikkelde schotten die je huis vrijwaren van wateroverlast.
Joke Couvreur Zaakvoerder Kurt Lanckriet ontwikkelde schotten die je huis vrijwaren van wateroverlast.
Gedaan met sukkelen met zandzakjes bij wateroverlast. Dit dankzij het Zwevezeelse bedrijf JK Flooding, straks een opvallende nieuwkomer op Bouwbeurs Roeselare, dat gespecialiseerd is in op maat gemaakte schotten die je huis vrijwaren van wateroverlast. Zaakvoerder Kurt Lanckriet ontwikkelde de JK House Protector naar aanleiding van de zware overstromingen die Lichtervelde in 2014 troffen. "Mensen helpen is mijn prioriteit", aldus Kurt.

"De verhalen die ik hoor van mensen die getroffen worden door wateroverlast, laten me niet los", zegt Kurt. "Overal waar ik kom met de House Protector, word ik als een reddende engel aanzien. Het idee voor de op maat gemaakte schotten ontstond eerder toevallig. Ik ben aannemer van hoofdberoep en mijn medewerker is van Lichtervelde. In de zomer van 2014 werd zijn gemeente getroffen door hevige overstromingen. Tijdens een gesprek kwamen we tot de conclusie dat zandzakjes eigenlijk weinig tot niets kunnen doen tegen het wassende water en dat er iets uitgevonden zou moeten worden om de vele slachtoffers te helpen."

De op maat gemaakte schotten kunnen ook aan garages geplaatst worden.
JK House Protector De op maat gemaakte schotten kunnen ook aan garages geplaatst worden.

Op maat gemaakt

Vanuit die ingesteldheid ging Kurt op zoek naar een oplossing. Hij ontwikkelde de JK House Protector, op maat gemaakte aluminium schotten met afdichtende rubbers. Die kan je plaatsen aan deuren, schuiframen, garagepoorten ... en maken je woning waterdicht. "Voor 99 procent garanderen we", gaat Kurt verder. "In 2015 verkocht ik de eerste schotten. Mijn klanten zijn zowel particulieren als bedrijven. Vooral wat ik hoor van particulieren komt hard aan. Velen voelen zich in de steek gelaten door hun stads- of gemeentebestuur en zijn dolgelukkig dat ik opnieuw rust breng in hun leven. Maar tegelijkertijd is het niet zo evident om de juiste mensen te bereiken. Net daarom kies ik ervoor om straks aan de Roeselaarse Bouwbeurs deel te nemen."

Snel gemonteerd

Het grootste voordeel aan de JK House Protector is volgens Kurt dat er geen enkele aanpassing aan de woning nodig is. "Het is helemaal niet nodig om een profiel te plaatsen waar je de schotten inschuift, maar waar je dan ook hele dagen moet op kijken. De House Protector zet je gewoon in je garage, tuinhuis of waar dan ook, en als er sprake is van mogelijke wateroverlast, dan is deze waterkering in enkele seconden gemonteerd."

Nood is hoog

Op vandaag heeft Kurt klanten in België en Nederland en wordt zijn product verdeeld door dealers in Engeland en Italië. "Momenteel ben ik in eerste instantie nog steeds aannemer, maar ik hoop dat ik op termijn me volledig zal kunnen focussen op JK Flooding. De nood naar mijn product is hoog. Overal waar ik over de vloer kom, verkoop ik effectief. Het mooiste compliment dat ik kreeg, is dat men voelt dat ik mijn job met hart en ziel doe en inderdaad, het geeft een fantastisch gevoel om mensen die vaak ten einde raad zijn de oplossing te kunnen bieden."


De JK House Protector heb je in hoogtes van 20 tot 70 centimeter. De kostprijs varieert mee met de hoogte en de breedte, maar de startprijs is 213 euro. Meer info via www.jkflooding.be