Gemeentebestuur breidt blauwe zone uit

Het gemeentebestuur gaat aanpassingen doorvoeren aan de blauwe zone en de kortparkeerplaatsen. Om winkels in het centrum van Wingene en Zwevezele makkelijker te kunnen bereiken, zijn voldoende parkeerplaatsen nodig met een vlotte rotatie. En net daar wringt het schoentje.

In Wingene wordt een blauwe zone ingevoerd in de Oude Bruggestraat, vanaf het kruispunt met de Beernemstraat tot aan het Kerkplein, de Tieltstraat, vanaf de Markt tot aan huisnummer 16, de Zandbergstraat, aan de crèche, en de Beernemstraat aan huisnummers 20, 45 en 68. In Zwevezele wordt blauwe zone ingevoerd op het Marktplein aan huisnummer 16, de Hille aan huisnummers 59, 76, 86-88 en 172-174 en de Pastorijstraat aan huisnummers 51-53. De bestaande blauwe zone aan de Markt blijft behouden. Langer parkeren zal in het centrum van Wingene mogelijk zijn in de Beernemstraat, Galgenstraat, op het Kerkplein, Gemeenteplein, Guido Gezelleplein en in de Tieltstraat voorbij nummer 16.


In een blauwe zone mag je maximum twee uur parkeren, maar het is wel gratis. De zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Wie een kaart voor mensen met een handicap heeft, moet geen parkeerschijf leggen. Vanaf 1 januari zullen parkeerwachters controles uitvoeren. Wie zijn parkeerschijf niet aan de voorruit legt, riskeert een boete van twintig euro. (DJP)