Geen traditionele proclamatie, maar escapegame voor zesdeklassers Sint-Jan

Jelle, Lennert, Fre, Jelle, Wout, Robin, Mauro, Jasper, May-Line, Ashley, Améline, Julie, Amber, Fleur en Cara zwaaien dinsdag af.
RV Jelle, Lennert, Fre, Jelle, Wout, Robin, Mauro, Jasper, May-Line, Ashley, Améline, Julie, Amber, Fleur en Cara zwaaien dinsdag af.
Vijftien leerlingen van het zesde leerjaar van vrije basisschool Sint-Jan trekken op dinsdag 30 juni de schoolpoort voor het laatst achter zich dicht. Een traditionele proclamatie met een receptie en een overnachting op school zit er niet in, al bedacht het schoolteam een alternatief.

“Elk jaar nemen we uitgebreid afscheid van onze zesdeklassers”, zegt directeur Steven Kindt. “Normaal gebeurt dat met een receptie voor de ouders, gekoppeld aan een overnachting op school voor de kinderen en een ontbijtje op de laatste schooldag. Dat zit er jammer genoeg niet in door het coronavirus. Al hebben we een alternatief klaar. Op maandag 29 juni ontvangen de kinderen hun getuigschrift tijdens een plechtige proclamatie waar de maatregelen in acht worden genomen. We sluiten het schooljaar af met een escape game op school, gevolgd door een aangepast afscheidsmoment met de andere klasbubbels. Langs deze weg willen we met het hele schoolteam nog eens alle zesdeklassers extra bedanken voor hun inzet van de afgelopen tijd. We zeggen geen vaarwel, maar tot ziens.”