Eerste voorleesavond voor kinderen in De Kaplote

De gemeente Wingene zet de schouders onder de voorleesweek met een voorleesavond in De Kaplote.
Gemeente Wingene De gemeente Wingene zet de schouders onder de voorleesweek met een voorleesavond in De Kaplote.
Naar aanleiding van de Vlaamse Voorleesweek organiseert de gemeente Wingene een voorleesavond voor kinderen tussen 3 en 10 jaar in erfgoedhuis De Kaplote. Kinderen zijn welkom in hun pyjama.

Op 22 november lezen leerlingen van de Stedelijke Academie voor Kunst en Woord tussen 18 en 19 uur verschillende kinderverhalen voor in De Kaplote.  “We kiezen bewust voor die locatie”, zegt cultuurschepen Lieven Huys (CD&V). “Het is er knus en gezellig en daardoor de uitgelezen locatie voor deze avond. Kinderen zijn welkom in hun pyjama en wij zorgen voor een kopje warme chocomelk. Zo brengen we (groot)ouders hopelijk ook op ideeën om thuis te werken aan een eigen voorleesritueeltje. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het belang van voorlezen en de positieve effecten ervan op onder andere de taalontwikkeling niet onderschat mogen worden.”

Het initiatief is gratis, maar de plaatsen in De Kaplote zijn beperkt. Inschrijven kan via bibliotheek@wingene.be of op 051/65.00.77.

Het historische pand De Kaplote werd in april heropend na grondige renovatiewerken. We zien burgemeester Hendrik Verkest en schepen Lieven Huys.
Sam Vanacker Het historische pand De Kaplote werd in april heropend na grondige renovatiewerken. We zien burgemeester Hendrik Verkest en schepen Lieven Huys.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.