Dodelijk arbeidsongeval is gevolg van menselijke fout

Ook de MUG-heli repte zich naar het bedrijf Joris Ide toen vorige week vrijdag Walter De Raeve (57) uit Denderleeuw om het leven kwam bij een arbeidsongeval.
RV Ook de MUG-heli repte zich naar het bedrijf Joris Ide toen vorige week vrijdag Walter De Raeve (57) uit Denderleeuw om het leven kwam bij een arbeidsongeval.
Het arbeidsongeval dat vorige week vrijdag in bedrijf Joris Ide in Zwevezele het leven heeft gekost aan onderhoudstechnicus Walter De Raeve (57) uit Denderleeuw, is te wijten aan een menselijke fout. Een interim-arbeider schakelde de machine weer in, waardoor het slachtoffer gekneld raakte.

Het arbeidsongeval gebeurde aan een machine die gebruikt wordt om metalen profielen op te tillen. De machine was na een ruime testperiode pas enkele maanden operationeel. In de dagen voor het ongeval waren er herhaaldelijk problemen mee. Vermoedelijk was er iets mis met een sensor, waardoor het magnetiserend systeem waarmee de profielen opgetild worden faalde. Het slachtoffer raakte gekneld toen een mechanische arm van de machine onverwacht terugkeerde in een bepaalde positie. Dat gebeurde nadat een interim-arbeider de machine per ongeluk weer had ingeschakeld. Walter De Raeve was nog even in leven, maar uiteindelijk kwam alle hulp te laat. Hij stierf voor de ogen van zijn collega’s.

Vrijgezel met liefde voor Smart-auto’s

De Raeve werkte sinds begin 2018 voor het bedrijf Multi Masters Group uit Merksem. In de praktijk was hij voor zijn werkgever al lange tijd in onderaanneming aan de slag bij Joris Ide. De man was alleenstaand en had geen kinderen. Smart-auto’s droegen zijn bijzondere belangstelling weg. Walter De Raeve wordt op zaterdag 17 augustus om 10 uur begraven in zijn woonplaats.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Regina Vandenbroucke

    Voor altijd in ons hart. Voor altijd lid van ons smartroadsterforum We gaan je zo hard missen.