Broodautomaat voor het eerst sinds Nieuwjaar niet gesaboteerd op maandag: “Hopelijk is het nu voorgoed gedaan met die fratsen”

Isabel Devooght bij de broodautomaat.
Hans Verbeke Isabel Devooght bij de broodautomaat.
De broodautomaat voor kranten- en broodwinkel Bellucci in Wingene werd maandagavond voor het eerst sinds Nieuwjaar niet gesaboteerd. “Ik hoop dat de pesterijen nu definitief voorbij zijn”, zegt zaakvoerster Isabel Devooght (42).

Het verhaal van Isabel beroerde vorige week veel Wingenaars. De uitbaatster van Bellucci vertelde vorige week hoe haar broodautomaat sinds Nieuwjaar wekelijks werd gesaboteerd op maandag, haar vrije dag. Daardoor konden klanten geen brood kopen en moest ze dus wekelijks 45 onverkochte broden weggooien. “Ik heb daarom camerabewaking geïnstalleerd en maakte dat ook duidelijk op mijn automaat”, vertelt Isabel. “Het is bijzonder frustrerend om elke keer weer te moeten vaststellen dat iemand je dwarsboomt.” 

Maandagnamiddag moest Isabel een aantal bezoekjes en boodschappen doen. “Ik ben veel op de baan geweest, maar ben ook enkele keren aan mijn winkel gepasseerd. Alles leek rustig en normaal. ’s Avonds bleek de automaat uitverkocht, zoals op andere dagen, wanneer de winkel wel open is. De camera heeft gewerkt.”

Isabel hoopt dat de rust nu kan terugkeren. “Hopelijk is het nu voorgoed gedaan met die fratsen. Het is niet prettig te weten dat iemand je viseert. Ik ga er vanuit dat het gaat om iemand die ons het succes niet gunt. Ik verkoop al een hele tijd brood en dat loopt goed. Maar misschien vindt niet iedereen dat zo leuk. Voorlopig blijft het mysterie, al hoop ik ooit te weten te komen wie de saboteur was”, besluit ze.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.