Blauwalgen in water aan sportpark Zwevezele

blauwalgen
ShutterStock blauwalgen
Er zijn blauwalgen aangetroffen in het water aan het sportpark van Zwevezele. Voorlopig is het niet duidelijk of het om de giftige variant gaat, maar uit voorzorg werden waarschuwingsborden geplaatst.

Door het droge weer worden op steeds meer plaatsen blauwalgen aangetroffen. Eerder werden er ook al gevonden op het kanaal Roeselare-Leie en in enkele bufferbekkens in onze regio. Ook in Zwevezele werden ze nu gevonden. “Niet alle blauwalgen zijn giftig, daarom werd een staal genomen dat onderzocht wordt door de Vlaamse Milieumaatschappij”, laat de gemeente weten. “Veiligheidshalve vragen we om aanraking met het water te vermijden. Aan hondenbaasjes wordt gevraagd hun dier uit het water te houden. Daarom staan er extra waarschuwingsborden.”

Blauwalgen kunnen leiden tot diarree en braken, irritatie van de ogen, oren en huid en hoofdpijn, luchtwegklachten, allergische reacties en astma. Wie zelf ergens blauwalgen aantreft, wordt gevraagd dat te melden aan de milieudienst, bij voorkeur met foto via milieu@wingene.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.