"Tuurlijk zijn we opgelucht"

PERSOON KRIJGT 200.000 EURO VOOR NIEUWE BOKSCLUB

Delfine Persoon is blij dat er na een jaar zoeken eindelijk een alternatief is voor het zaaltje achter De Boksneuze in Lichtervelde.
Foto PN Delfine Persoon is blij dat er na een jaar zoeken eindelijk een alternatief is voor het zaaltje achter De Boksneuze in Lichtervelde.
Delfine Persoon zal haar nieuwe boksclub niet in Wingene, Hooglede of Gits bouwen, maar wel in het sportpark van Zwevezele. De voorbije week werd een nieuw dossier opgesteld, dat gisteren door de provincie werd goedgekeurd. Boxing Team Houtland krijgt 200.000 euro subsidies. "Ik ben opgelucht, maar wacht met juichen tot de zaal er staat", aldus Persoon.

Eind vorig jaar raakte bekend dat de nieuwe boksclub Boxing Team Houtland naar Wingene zou verhuizen, maar Delfine keerde later op die beslissing terug. Zowel financieel als op vlak van afstand bleek het sportpark in Wingene een brug te ver. Dat geldt echter niet voor Zwevezele, dat een stuk dichter bij haar huis in Gits ligt. Voor Delfine komt er nu eindelijk een einde aan een zoektocht die een jaar heeft geduurd en steeds wanhopiger werd. Vooral omdat de deadline voor de subsidies bijna verstreken was. "Ik heb alle bouwgronden langs de Bruggesteenweg geprobeerd en elke avond surfte ik de immowebsites af", vertelt Delfine. "Een paar keer was het nipt, maar telkens sprong het op het laatste moment af. Ik ben opgelucht, maar blijf met beide voeten op de grond: de zaal staat er nog niet."

Joke Couvreur

Deadline

Het heuglijke nieuws is voor een groot deel de verdienste van Wingens sportschepen Lieven Huys (CD&V).


"Na de boksmeeting in Zwevezele op 11 november waren we de zaal aan het opkuisen toen Delfine me vroeg of er naast het skatepark ruimte over was. Dat lukte niet, maar ik ben wel beginnen nadenken over het sportpark van Zwevezele. In het verlengde van de oude voetbaltribune ligt een terrein waar ruimte zat is voor een nieuw gebouw. Ik begon navraag te doen en vanaf dan is het heel snel gegaan. De deadline voor het nieuwe dossier was woensdagavond en in de drie dagen daarvoor hebben we een paar tandjes moeten bijsteken, maar we hebben het gehaald en de subsidies zijn binnen. Geen idee waarom we nooit eerder aan Zwevezele gedacht hebben. Eerst lag Wingene op tafel en daarna werd er gewoon niet verder gedacht. Ik ben blij dat Delfine haar droom toch zal kunnen realiseren in onze gemeente."

Boxing Academy

Het nieuwe gebouw zal vierhonderd vierkante meter groot zijn en zal 450.000 euro kosten. De grond geeft de gemeente in erfpacht aan de club. Dit najaar nog wordt de bouwaanvraag ingediend en als alles goed gaat, moet het gebouw er tegen september 2018 staan. De zaal wordt iets kleiner dan oorspronkelijk gepland in Wingene, maar zal nog steeds veel ruimer zijn dan in Lichtervelde. Er komt ook een Boxing Academy, waar de wereldkampioene eindelijk haar grote droom van een degelijke jeugd- en dameswerking vorm kan geven.