Sp.a: "Bescherm laatste stuk Ferrarisbos"

Dag op dag vier jaar na het kappen van een stuk van het Wilrijkse Ferrarisbos, heeft de lokale sp.a actie gevoerd voor een juridische bescherming van de resterende 3,6 hectare van het bos. Met een petitie roept de partij Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) op om het stuk natuur op de boskaart te zetten.


Groene activisten bezetten in de zomer van 2013 twee maanden lang het Ferrarisbos aan de Fotografielaan in Wilrijk. In de vroege ochtend van 3 september plukte het Bijzondere Bijstandsteam van de Antwerpse politie verschillende actievoerders uit de bomen. Meteen werd gestart met de kap van 1,9 hectare Ferrarisbos, in opdracht van de eigenaar, transportbedrijf Essers.


Het terrein is er sindsdien troosteloos leeg bij blijven liggen. De stad leverde intussen wel een vergunning af voor de opslag van containers. De Wilrijkse sp.a is ongerust en hing gisteren protestlinten aan de omheining. "Sinds enkele weken is er heel wat activiteit. Het voortbestaan van de resterende 3,6 hectare bos loopt gevaar door de megalomane uitbreidingsplannen van Essers. Het Ferrarisbos ontbreekt op de boskaart die dit voorjaar terug naar af werd gestuurd door de Vlaamse minister-president. We hopen op een snelle bescherming", zegt districtsraadslid Johan Peeters. (PHT)