Schoonbroer slachtoffer in cel voor schietpartij Boomsesteenweg

Twee mannen uit Mechelen zitten in de cel als verdachten voor de schietpartij op de 29-jarige B.B aan de Boomsesteenweg. Eén van de verdachten is de schoonbroer van B.B. Hij was die avond op bezoek.

De twee mannen die de voorbije dagen zijn gearresteerd, zijn schoonbroer Samir M. en een zekere Houssin E.K. De twee mannen geven toe dat zij op zaterdag 18 november aan het appartement van B.B. aan de Boomsesteenweg waren. Samir M. is de schoonbroer en was op familiebezoek. Houssin E.K. is geen familie of kennis van B.B. Hij beweert dat hij Samir M. enkel een lift had aangeboden vanuit Mechelen naar Wilrijk.


Advocaat Nabil Riffi verdedigt Houssin E.K.: "Mijn cliënt was toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Hij heeft verder met de schietpartij niets te maken." Slachtoffer B.B. had die zaterdag zijn schoonbroer Samir M. uitgeleide gedaan na het familiebezoek. Op straat stopte plots een BMW waaruit een man met bivakmuts kwam gesprongen. Hij vuurde vier keer in het rechterbeen en één keer in het linkerbeen van B.B. Het slachtoffer ontkent ten stelligste dat de schietpartij te maken heeft met een druggeschil. Waarom zijn schoonbroer nu plots wordt gearresteerd, is hem ook een raadsel. Zijn advocaat Kris Luyckx kondigde gisteren aan dat B.B. zich zo snel mogelijk burgelijke partij zal stellen. De verdachten verschijnen morgen voor de raadkamer. Die beslist of de twee langer in de gevangenis moeten blijven. (PLA)