Reus Ferre officieel gedoopt tijdens plechtige ceremonie

Laenen
Reus Ferre is zaterdag in Wilrijk gedoopt. Met een verfborstel gedrenkt in het water van de Hollebeek werden wat druppels op de nieuwe reus gesprenkeld.

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) werd meteen mee gedoopt. De symboliek achter de doop is gigantisch voor de Wilrijkenaar. Dat was duidelijk te zien aan hoe serieus de mensen achter de Geitenstoet deze ceremonie had georganiseerd. Lezingen, muziek en een officiële geboorteakte zoals dat in Vlaanderen verplicht is. 

Reus Ferre is niemand minder dan Ferre Grignard. De jongelingen horen het in Keulen donderden. De ouderen onder ons weten dat het gaat om de populaire protestzanger in jaren 60 en 70 met hits als ‘Drunken Sailor’ en ‘Ring, ring, I’ve got to sing’. 

Om de vijf jaar trekt de Geitenstoet er op uit in Wilrijk en volgend jaar zal dat met de nieuwe reus Ferre zijn. “Ferre was een Wilrijkenaar. Zijn jeugd bracht hij door in wijk Valaar. Dankzij Ferre wordt deze wijk nu ook gerepresenteerd in de Geitenstoet”, vertelt Gilbert Van Nuffel, secretaris van vzw Geitenstoet Comité. De bedoeling is dat op langere termijn elke Wilrijkse wijk een eigen reus krijgt.

Laenen
Laenen1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • dretie munkies

    Als er één Wilrijkenaar zo een hommage verdient is het wel de Ferre : hij is dan ook van de periode dat je als "antwerpenaar" nog enig aanzien genoot ! Het is nu wel even anders !