Rechtbank verklaart verdwenen Britta Cloetens (25) dood

Britta Cloetens.
Foto kos Britta Cloetens.
Op vraag van de ouders heeft de familierechtbank in Antwerpen Britta Cloetens (25) overleden verklaard. De dag dat Tijl Teckmans (32) haar om het leven bracht in de Honda-garage in Wilrijk, is nu de officiële overlijdensdatum. "Dat is nu toch iets dat we kunnen afsluiten", zegt moeder Karin Tack.

Tijl Teckmans werd eerder dit jaar veroordeeld tot 30 jaar opsluiting. Hij had toegegeven dat hij Britta op 23 april 2011 om het leven had gebracht. Britta was op zoek naar een nieuwe wagen. De autoverkoper wilde seks met de jonge vrouw in de garage, maar toen ze weigerde, sloeg hij het kofferdeksel dicht op haar hoofd. Het lichaam dumpte hij ergens in de Ardennen, maar de exacte plaats kon hij zich niet meer herinneren.

Afscheid

De ouders worden nog altijd geconfronteerd met facturen, belastingaanslagen en brieven voor Britta. "Dat is toch iets dat we nu kunnen afsluiten", reageert moeder Karin. "Ik had alleen gedacht dat het veel sneller was gebeurd. Nu kunnen we Britta een afscheidsplechtigheid geven." Een datum heeft de familie nog niet. "Eigenlijk zijn we daar nog niet mee bezig geweest. Het belangrijkste was dat de rechtbank een vonnis maakte. Nu moeten we nog wachten dat we de uitspraak echt in handen krijgen. Dan kunnen we verder. We zullen met de familie samen zitten om een datum te zoeken."


Britta zal een grafmonument krijgen op begraafplaats Silsburg in Deurne. "Dat is vlakbij het huis van mijn moeder, Britta's oma", legt Karin uit. "Mijn vader ligt daar ook begraven. Dat lijkt ons de beste plaats."


Het blijft wringen dat het lichaam van Britta nooit is gevonden. "Als we gaan fietsen of wandelen, blijft dat altijd iets dat spookt. We kunnen haar lichaam ook niet begraven, daarom moeten we het op een andere manier doen. We gaan enkele persoonlijke spullen in een urne steken. Dan hebben we toch ergens een plaats om haar te groeten." (KAV)