Peeters (sp.a): "Stadsboerderij is verloederd"

Johan Peeters (sp.a) zal op 7 september de "verloedering" van de stadsboerderij in Wilrijk aankaarten. Sinds de kinderboerderij via een openbare aanbesteding in handen kwam van Greenmarx is het er alleen maar op achteruit gegaan, vindt Peeters. Pieter Marx, uitbater van de stadsboerderij, pareert de kritiek.


In 2013 kondigde het Antwerpse stadsbestuur aan dat de kinderboerderij geprivatiseerd moest worden in het kader van een groter besparingsplan. Over de uitbating van Greenmarx is Peeters niet te spreken. "Decennialang was de kinderboerderij een belangrijke ontmoetingsruimte voor gezinnen en een plek van verwondering. Nu komt de site enkel negatief in het nieuws door cadmiumvervuiling en recent door het uitbreken van dieren", vervolgt Peeters.


Pieter Marx van Greenmarx vindt de commentaar onterecht. "Wij hebben de aanbesteding gewonnen met het idee van een stadsboerderij. Dat het niet meer hetzelfde zou zijn als voordien, was geen geheim. Het klopt dat een aantal zaken anders zijn dan wat is voorzien bij de start van het project, zoals die bodemvervuiling, en waar wij nu mee moeten omgaan."


Dat de stadsboerderij geen ontmoetingsplek meer zou zijn met ruimte voor educatie en verwondering, begrijpt Marx ook niet. "Vandaag zijn er meer dieren dan ooit tevoren. Er komen jeugdbewegingen en scholen over de vloer en we hebben een netwerk van erg gemotiveerde vrijwilligers." (ADA)