Opnieuw kogelinslagen gevonden in Antwerpen, deze keer aan Oudebaan Wilrijk en niet Oudebaan Ekeren

Maandagochtend werden in een magazijn aan de Oudebaan in Wilrijk kogelinslagen gevonden.
Marc De Roeck Maandagochtend werden in een magazijn aan de Oudebaan in Wilrijk kogelinslagen gevonden.
Er is opnieuw een schietincident geweest in Antwerpen. In een loods aan de Oudebaan in het district Wilrijk werden maandagochtend kogelinslagen gespot. Het is nog niet duidelijk wanneer er precies geschoten is. Het gerechtelijk labo en het parket zijn ter plaatse. Vorige week werd er ook al een woning beschoten in de Oudebaan, maar dan in Ekeren. Mogelijk is er een verband tussen beide zaken.

Het parket Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar een aanslag op een industrieterrein aan de Oudebaan in Wilrijk. “De zaakvoerder van een bedrijf heeft maandagochtend de politie gebeld, omdat hij schade, vermoedelijk door kogelinslagen, had vastgesteld”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “De federale gerechtelijke politie is meteen ter plaatse gegaan. Het labo deed het sporenonderzoek en het parket vorderde een ballistisch deskundige.”

“Er konden negen inslagen geteld worden die hebben en er is schade bij twee bedrijven. Op dit moment lijkt het erop dat er een machinegeweer is gebruikt. Niemand raakte gewond. Uit het onderzoek dat volop aan de gang is zouden de feiten zaterdagavond hebben plaatsgevonden.”

De zaakvoerder van de getroffen loods wenste maandag niet te reageren.

Vijfde incident op één week tijd

Het is al het vijfde soortgelijke incident in amper een week tijd in Antwerpen. Vorige week werd er in de Van Heystveltstraat in Deurne een granaat in een woning geworpen die gecontroleerd tot ontploffing werd gebracht door ontmijningsdienst DOVO. Ook in Merksem werd een appartement geviseerd door twee granaten die wel tot ontploffing kwamen maar weinig schade berokkenden. In de Karel Geertsstraat in Borgerhout werd een man beschoten, hij kon op eigen houtje naar het ziekenhuis wandelen.

Ten slotte werd er ook een woning onder vuur genomen in de Oudebaan in Ekeren. De 74-jarige dame die er woonde heeft geen banden met de haven of het Antwerpse drugsmilieu. Wellicht hadden de daders zich van adres vergist en mogelijk is er dus een verband met de kogelinslagen van maandagochtend, ook in de Oudebaan, maar dan in Wilrijk.

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Vrijdag werd een woning onder vuur genomen met zwaar geschut in de Oudebaan in Ekeren. Deze keer werd de Oudebaan in Wirlijk geviseerd.
Marc De Roeck Vrijdag werd een woning onder vuur genomen met zwaar geschut in de Oudebaan in Ekeren. Deze keer werd de Oudebaan in Wirlijk geviseerd.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anna vandenberg

  Volgens een Marokkaanse man zijn het enkele schatrijke Marokkaanse families die de drughandel beheren die jarenlang gerust gelaten werden en onder Patrick Janssens was het veel rustigers hij voerde een gedoogbeleid, hele winkelstraten zijn nu verpauperde buurten in handen van drugdealers waar geen Belg meer komt oa, de mooie Offerandestraat. De dealers kunnen rekenen op de duurst advocaten, wie beschermd wie, hoeveel crimineelgeld wordt er witgewassen in bepaalde sporttakken.

 • Joseph Van de Perre

  Hoeveel oude banen zijn er in Vlaanderen?

 • chris vangiesbergen

  Hoe kan dat nu alle wapens moesten ingeleverd worden automatische zijn verboden of moesten worden aangepast , en de rest staat geregistreerd.

 • Guido Verbist

  Dat men die daders niet kan aanpakken wil ik geloven,maar dat men ze niet wilt aanpakken kan niet geloven.De politiek zou maar al te graag willen scoren om hun blazoen op te poetsen.Begrijpelijk!

 • jo vandenberghe

  Ik denk dat het bijna tijd is om de militairen in te zetten,aangezien de politiek er weg mee kan.