Omwonenden dodelijke explosie krijgen ongepaste reclame in brievenbus: “Dit is lijkenpikkerij”

Buurtbewoners zijn niet te spreken over de reclame van een glazenmaker die ze na de explosie in hun brievenbus vonden.
ATV, Belga Buurtbewoners zijn niet te spreken over de reclame van een glazenmaker die ze na de explosie in hun brievenbus vonden.
Kort na de dodelijke explosie in Wilrijk probeert een handelaar munt te slaan uit de ramp. Buurtbewoners kregen een kaartje in de bus van een glazenmaker die reclame maakt om beschadigde vensters te vervangen. 

Bewoners aan het Ridderveld zijn hier niet over te spreken. “Dat vind ik érg ongepast”, zegt een buurtbewoner aan ATV. “Dit is lijkenpikkerij. Zeker als je weet dat er een dode is gevallen.” 

Bij de zware explosie in Wilrijk liet de 86-jarige Louisa D. het leven. Ze woonde in een van de drie rijhuizen die door de ontploffing volledig van de kaart werden geveegd. Drie andere personen werden door de brandweer en Civiele Bescherming levend van onder de brokstukken gehaald. Zij raakten gewond, één van hen heeft het ziekenhuis intussen mogen verlaten.

Veertig containers puin geruimd

De materiële schade op de rampplek is enorm. Naast de drie huizen die volledig verwoest zijn, liepen nog drie andere woningen ernstige schade op. En bij tal van panden in de Valaarwijk sneuvelden er ramen of raakten er deuren, garagepoorten of daken beschadigd.

De talloze schadegevallen in de ruime omgeving worden momenteel nog steeds opgemeten. Dertig bewoners kregen een plaats aangeboden in een opvanglocatie. Er werden al veertig containers puin geruimd ondertussen.

Massale ontplooiing hulpdiensten

De Antwerpse politie deelde vanochtend een infografiek met een gedetailleerde tijdlijn en cijfers over de enorme ontplooiing van hulpdiensten dat komt kijken bij zo’n ramp. Daaruit blijkt dat de eerste vierentwintig uur na de explosie niet alleen 133 politiemensen werden ingezet, maar ook 92 brandweerlieden met vijftien wagens, 35 medische hulpverleners, dertien leden van de civiele bescherming, 25 mensen van de stad en 13 deskundigen communicatie van de verschillende organisaties.

Explosie Wilrijk by Het Laatste Nieuws on Scribd

Overlevende Guillaume (75) getuigt over ramp

Het mag een wonder heten dat de verwoestende ontploffing niet meer slachtoffers heeft geëist. De 75-jarige Guillaume Moyaert overleefde de ramp ternauwernood. Hij was dinsdagmiddag koffie aan het drinken in zijn keuken toen de wijk plots werd opgeschrikt door de immense knal. “Het was zoals in de oorlog”, getuigde de lichtgewonde man gisteren in VTM NIEUWS.
149 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  Die glazenmaker biedt gewoon hulp aan, en doet tegelijkertijd zaken. Dus men heeft liever dat niemand hulp aanbiedt of een poging doet om de schade te herstellen?

 • Alex Millian

  OK... Blijf dan paar dagen zonder ramen zitten hé... rare mensen tegenwoordig

 • Anne Liesje

  Lijkenpikkerij??? Weet je wat lijkenpikkerij is? De kinderen van de overleden vrouw krijgen weldra een brief in de bus om successierechten te betalen. Dat is pas lijkenpikkerij.

 • Peggie Van Audenhove

  Waarom is dit lijkenpikkerij? Het bespaart jullie zelf de zoektocht naar een glazenmaker. Ik vind het zelfs heel aardig van die persoon. Trouwens glasbreuk is verzekerd dus het kost jullie niets, vooral niet als men gebruik maakt van herstelling in natura via de brandverzekeraar.

 • Albert De Vries

  Hier is zeker een "derde" verantwoordelijk voor de schade aan de beschadigde vensters. Aangezien wettelijk alle schade dient vergoed te worden, zal uw verzekeraar u hierdoor ook geen franchise (kunnen) aanrekenen. Als deze glazenmaker hem zijn herstelrekening, nadat hij hiertoe het schriftelijk akkoord van uw verzekeraar bekomen heeft, direct door uw verzekeraar laat betalen, zonder uw "voorschieten" ervan, is dit geen lijkenpikkerij