KSV Oudenaarde wil Tim Nicot eren

Tim Nicot van KFCO Beerschot.
Foto MARC GOYVAERTS/GMAX Agency Tim Nicot van KFCO Beerschot.
KSV Oudenaarde ontvangt dit weekend competitieleider Beerschot-Wilrijk in de eerste amateursklasse. Het stadion is nagenoeg uitverkocht en de supporters van Oudenaarde plannen een bijzondere actie ter nagedachtenis van twee spelers.

In het gele fan-vak van Oudenaarde zal een grote, zwarte nummer 19 verschijnen en in het paarse vak van Beerschot-Wilrijk een grote witte 14. Een eerbetoon aan twee overleden spelers van beide ploegen: Tim Nicot (23) van Beerschot stierf aan een hartstilstand op 11 mei 2015. Hij werd op het veld getroffen door hartfalen en reanimatie kon hem niet meer redden. Viktor De Koker van Oudenaarde (24) speelde op dezelfde positie als Nicot.


De beloftevolle voetballer overleed op 19 december 2015 bij een zwaar verkeersongeval in Etikhove, op 300 meter van zijn ouderlijke woning. De Beerschotfans doen vrijwillig mee aan de actie. "Het is mooi dat Oudenaarde deze twee jonge spelers wil herdenken en daar werken we heel graag aan mee", zegt Marc Janssens, de officieuze woordvoerder van de supporters van Beerschot-Wilrijk. "We hopen toch met een achthonderdtal supporters naar Oudenaarde af te zakken". (DILA)