Getraumatiseerde Irakese ex-militair opgenomen in psychiatrie

In deze garage leefde de man al sinds maart
Klaas De Scheirder In deze garage leefde de man al sinds maart
De Irakese man die al sinds maart in een garage woonde in Wilrijk, is sinds dinsdagavond opgenomen in de psychiatrie. Dat laat het kabinet van schepen Tom Meeuws weten.

“Dinsdagavond hebben de sociale diensten samen met de politie de man naar de psychiatrie gebracht. Dat is in alle rust verlopen en de man werkte goed mee”, laat woordvoerder Joos Van Goethem weten. “Dit is natuurlijk een opluchting voor de buurt maar ook voor de man is dit uiteraard een goede zaak. Hij zal nu een duurzaam traject volgen en professioneel begeleid kunnen worden.”

De Irakese man zorgde regelmatig voor geluidsoverlast in de woonwijk en liet ook niet na enkele verwensingen uit te schreeuwen. Buurtbewoners probeerden vaak in dialoog te gaan met de man maar dat werd steeds moeilijker en moeilijker. De man zou lijden aan het posttraumatisch stress-syndroom nadat hij in Irak vocht aan de zijde van de Amerikanen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.