Geitencorrida en Lichtjesstoet fleuren winterperiode op in Wilrijk

Benoit De Freine
Wilrijk maakt zich op voor een feestelijk weekend op 7, 8 en 9 december. De kerstmarkt brengt drie dagen eindejaarssfeer naar de Bist. Daarnaast staan ook de Lichtjesstoet en de 55ste editie van de ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ op het programma.

De kerstmarkt is een vaste traditie op de Bist. Lokale verenigingen bemannen een weekend lang ruim vijftig kraampjes waar bezoekers terechtkunnen voor geschenken, een hapje of een drankje. Muziekbands en koren zorgen ondertussen voor ambiance, samen met de duizenden energiezuinige led-lampjes die de Wilrijkse kerstboom en de bomen van de Bist sieren.

Op zaterdag 8 december trekt de Lichtjesstoet er weer op uit. Jong en oud zijn welkom in het pikdonkere Steytelinckpark. Onderweg zijn er magische ontmoetingen met dansers en acteurs. Aan elke bezoeker wordt gevraagd om een lampion mee te brengen. Wie er geen heeft, kan nog ter plaatse een lampion kopen aan de tent van de jeugddienst. De stoet vertrekt om 17 uur.

Met de ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ komen ook sporters aan hun trekken tijdens het Wilrijkse kerstmarktweekend. Het concept blijft onveranderd: een gezellige stratenloop in het centrum van Wilrijk met afstanden op maat van jong en oud. Fans en sporters kunnen voor en na hun inspanning genieten van de kerstmarkt op de Bist, die als start- en aankomstplaats fungeert.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.