Duizend mensen nemen afscheid van SuperDries: “Vanaf nu waak jij over ons van hierboven”

Klaas De Scheirder
Familie en vrienden, klasgenootjes, leerkrachten, Beerschotsupporters en voetballiefhebbers, kennissen, voetballers en onbekenden, iedereen wilde afscheid nemen van Dries - SuperDries - Meirsman. De jongeman van 17 overleed op Paasmaandag na een jarenlange strijd tegen kanker. Het crematorium van Wilrijk was te klein om alle aanwezigen op te vangen. Alle beschikbare zalen werden opengesteld en via live streaming kon zo de dienst gevolgd worden.  

Een duizendtal mensen zijn samengekomen in het crematorium van Wilrijk om afscheid te nemen van Dries Meirsman. SuperDries, zoals iedereen hem ondertussen noemde. Omwille van zijn positiviteit. Om zijn humor en zijn doorzettingsvermogen. Superdries omwille van zijn relativeringskracht ondanks de vreselijke ziekte die hem in zijn macht had. Na vijf jaar vechten moest Dries zijn strijd op Paasmaandag staken. 

Het ga je goed lieve Dries. Eindelijk heb je je vrijheid, eindelijk heb je rust. Dat wonder waar we samen zo op hoopten, is niet gekomen. Maar je zal er altijd zijn. Je bent nu dat engeltje dat zijn eigen weg kan gaan

Mama Karlien

‘The World’s Greatest’

Op het lied The World’s Greatest droegen broers Stijn en Wout de urne van hun broer de aula binnen, gevolg door ouders Eric en Karlien. Ondertussen werden foto’s van Dries met zijn familie en vrienden geprojecteerd. Mama Karlien hield een knuffel in haar ene hand. De andere verstrengeld in de hand van papa Eric. Karen Damen had speciaal het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato ingezongen. Een lied dat Dries elke avond luisterde. Het was meteen ook een mooie boodschap van Dries aan iedereen: “Hoe mooi kan het leven zijn?” 

Mama Karlien
Klaas De Scheirder Mama Karlien

“Dankbaar”

Nadien nam mama Karlien het woord. “Liefste schatje, we hadden hier niet moeten zijn maar thuis in de zetel. Het is zo onwezenlijk. En toch voel ik me dankbaar. Dankbaar dat ik jouw mama mocht zijn, dat ik je mooie lach kon bewonderen. Dankbaar dat ik je onder je voeten mocht geven als je nog eens te laat thuis kwam. Dankbaar dat ik altijd aan je zijde mocht staan en dankbaar dat je ‘s middags thuis kwam eten. Het ga je goed lieve Dries. Eindelijk heb je je vrijheid, eindelijk heb je rust. Dat wonder waar we samen zo op hoopten is niet gekomen. Maar je zal er altijd zijn. Je bent nu dat engeltje dat zijn eigen weg kan gaan.”

Nadien, alsof Dries iedereen in de zaal gerust wilde stellen, klonk “Don’t worry about me” uit de boxen. Maak je maar geen zorgen om mij. Ook nu werden foto’s van Dries geprojecteerd. Dries als kleine baby en als peuter. De zaal snikte maar grinnikte ook wanneer een foto verscheen van een ondeugende Dries. “Want dat was je wel,” vertelt Dries zijn oudste broer Wout. “De smalle, de kleine, ook al hoorde je dat laatste liever niet. Samen met Stijn waren we Kwik, Kwek en Kwak. Ik moest wel eens bemiddelen tussen jullie en uiteindelijk koos ik altijd jouw kant. Dat talent had je wel. Je kon alles gedaan krijgen. Ik voelde me verantwoordelijk voor jullie,” vertelt Wout met naast hem zijn vriendin Audrey. “Na je operatie leerden we samen opnieuw praten. De uren bij de kinesist waren goud waard. Nu draag ik mijn taak over aan jou. Vanaf nu waak jij over ons van hierboven.”

Naast een traan was er ook plaats voor een lach tijdens de uitvaart
Klaas De Scheirder Naast een traan was er ook plaats voor een lach tijdens de uitvaart
Broer Wout met zijn vriendin
Klaas De Scheirder Broer Wout met zijn vriendin
Papa Erik, mama Karlien en zoon Stijn.
Klaas De Scheirder Papa Erik, mama Karlien en zoon Stijn.
Ook de spelers van Beerschot Wilrijk waren aanwezig. Hier Hernan Losada
Klaas De Scheirder Ook de spelers van Beerschot Wilrijk waren aanwezig. Hier Hernan Losada
Heel wat mensen volgenden de plechtigheid op grote schermen
Klaas De Scheirder Heel wat mensen volgenden de plechtigheid op grote schermen
De spelers van Beerschot Wilrijk
Klaas De Scheirder De spelers van Beerschot Wilrijk
Dries
Klaas De Scheirder DriesReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.