Dieven aan de haal met dure skikledij, zelfs paspoppen werden uitgekleed

De dieven namen enkel de merkkledij mee.
rv De dieven namen enkel de merkkledij mee.
De skiwinkel Republik aan de Moerelei in Wilrijk heeft in de nacht van maandag op dinsdag inbrekers over de vloer gekregen. De dieven gingen ervandoor met skikleding van bekende merken zoals Peak Performance en Goldbergh. De buit heeft een waarde van duizenden euro’s. 

Skiwinkel Republik m heeft tijdens de winter een pop-upwinkel in de indoor skibaan Aspen aan de Moerelei in Wilrijk.  De skibaan ligt op het industrieterrein waar ook grote bedrijven als Coca Cola zijn gevestigd. Het is er ook ‘s nachts zelden een dooie boel met heel wat privé-bewaking in de buurt. 

Zaakvoerder Bram Hendrickx van Aspen: “De inbraak zou dinsdag rond 3 uur zijn gebeurd. De dieven moeten de omgeving en onze skibaan goed kennen, vermoed ik. Zij zijn met een auto langs een baantje gekomen en hebben niet op de parking geparkeerd. Vermoedelijk om geen argwaan te trekken. 

Dan is er met een zwaar metalen voorwerp een raam ingegooid en is vliegensvlug alle kledij gestolen. Zelfs de paspoppen werden uitgekleed. Naar skimateriaal zoals latten en botten keken de dieven niet om.  Het gaat om de betere en dus ook duurdere skikledij van merken als Peak Performance en Goldbergh. Wij hebben nog geen inventaris gemaakt maar de buit loopt zeker in de duizenden euro.” 

Het skicomplex Aspen is uitgerust met camera’s en een alarminstallatie maar die heeft niet gereageerd. Tot grote ergernis van zaakvoerder Bram Hendrickx.

“Dan betaal je een stevig bedrag om het gebouw te beveiligen en blijken er toch nog dode hoeken te zijn waar dieven kunnen toeslaan. Vervelend.  Op een camera die de kassa’s in de winkel filmt, zien wij dat er rond 3 uur dinsdagochtend beweging is. We vermoeden dat de dieven dan hebben toegeslagen.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jules Vermeers

  Te koop op een of andere Oost Europese website of winkel.

 • Joris De Crom

  Joris de Crom. Veel sterkte aan de zaakvoerderdat je moogt verder doen. Aan de politiek, laat toe dat er nep kleding wordt uitgestald die het zelfde er uit zien. Eens in de winkel pas het echt materiaal. Betaal en je krijgt het gevraagde. Stok op een goed beveiligde plaats. Of het wordt thuis geleverd.

 • Abdel Nasser

  Werk van Oost Europese bendes. Die gaan meestal eerst op verkenning om slim toe te slaan. Luid alarm en alarm firma is nog altijd het beste.

 • Norbert Bauwens

  Zal wel terug te vinden zijn op 2de hands of op vakantieveilingen;