‘Lijk’ in autokoffer blijkt gewoon zieke man te zijn

De politie onderzocht de woning in de Jozef Kenneslei van boven tot onder.
Marc De Roeck De politie onderzocht de woning in de Jozef Kenneslei van boven tot onder.
Een vreemd incident woensdagmorgen op de hoek van de Jozef Kenneslei en de Heistraat in het centrum van Wilrijk. Volgens verschillende getuigen was er ‘s nachts een levensloos persoon  in een autokoffer afgevoerd. De politie doorzocht  het appartement van boven tot onder, maar kwam tot de conclusie dat er niets crimineels aan de hand was. De persoon in kwestie was niet dood, maar was onwel geworden. 

“Een reconstructie?”, vraagt een voorbijganger woensdagmiddag aan enkele toeschouwers die naar de politiecombi’s in de  afgeslotenJozef Kenneslei staan te kijken. “Neenee, iemand zou vannacht een lijk hebben buitengedragen. De buurvrouw heeft het gezien”, reageerden de omstaanders. 

Volgens de politie waren er woensdagmorgen verschillende meldingen binnengekomen over mannen die iemand in een koffer zouden hebben gestoken. Een buur had zelfs foto’s gemaakt van het verdachte tafereel. In de hal van het gebouw werden ook bloedvlekken aangetroffen.

De politie sloot de straat af en laboranten van de federale gerechtelijke politie (FGP) gingen op zoek naar sporen. Ook de moordbrigade van de FGP kwam ter plaatse

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “Enkele uren later in het onderzoek blijkt dat iemand in een appartement  in de loop van nacht onwel is geworden, door zijn vrienden naar een wagen werd gedragen en dan naar het ziekenhuis werd gevoerd. Terwijl de politie bezig was met zijn onderzoek in het gebouw, is de bewuste man ook ter plaatse gekomen en heeft zijn verhaal gedaan.” 

De onderzoeksrechter zal nu alle betrokkenen laten verhoren om hun versies te verifiëren. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.