“Help, ik wil vlechtjes leren maken bij mijn dochter”: papa lanceert oproep op Facebook én mag meteen handen uit de mouwen steken

“Is er iemand op de hoogte of er in de buurt een cursus vlechten bestaat? Voor niveau ‘papa’...” Een Facebook-post van Yves Yernaux uit Wilrijk kreeg heel wat reactie, en ja hoor: vandaag maakt hij al een mooi vlechtje bij zijn dochter tijdens een privé-workshop vlechten. Hajjar Ben Sliman-Ghomari, die de cursus geeft, merkt dat er steeds meer vraag komt naar workshops: “Vlechten zijn in, en als de dochters vlechten willen in hun haar, moeten papa’s dat natuurlijk kunnen!”

Papa Yves, die nog nooit een vlecht had gemaakt, besloot hiervoor de hulp van Facebook in te roepen. “Ik ben nooit handig geweest in vlechten maken. Ik ben een technieker, vraag me alles wat te maken heeft met games en technologie, maar vlechtjes, neen, dat is nooit aan mij besteed geweest.” Tot dochter Amélie dus ook graag vlechtjes in haar haren wilde. “Ik heb op YouTube verschillende filmpjes proberen kijken, maar dat ging allemaal wat te snel. Met screenshots probeerde ik te zien hoe je je vingers moet zetten, maar daar werd ik niet veel wijzer uit. Gelukkig kreeg ik op mijn Facebookpost snel heel wat reactie, en heb ik Hajjar gecontacteerd voor een privé-cursus.” 

Vraag me alles wat te maken heeft met games en technologie, maar vlechtjes, neen, dat is nooit aan mij besteed geweest

Yves Yernaux
Hajjar toont papa Yves hoe het moet
Klaas De Scheirder Hajjar toont papa Yves hoe het moet

Hajjar is in bijberoep hairstyliste en visagiste, en gaf al wel wat cursussen in bruidskapsels en make-up. Maar een papa-dochter workshop is ook nieuw voor haar. “Ik merk wel dat vlechten voor papa’s upcoming is, er is steeds meer vraag naar. Vlechten zijn de laatste jaren een echte hype: op social media zie je ze overal,  er wordt steeds vaker naar gevraagd. En als de dochters vlechten willen in hun haar, moeten papa’s dat natuurlijk kunnen!” Maar in Vlaanderen worden er weinig vlechtworkshops gegeven, dus wilde Hajjar Yves graag uit de nood helpen. “Het leuke aan zo’n workshop is het groeiproces zien: toen ik hier binnenkwam, had Yves geen idee hoe hij aan een vlecht moest beginnen. En nu kan hij er al een heel mooie maken! Misschien kunnen we zo al wel aan een invlecht beginnen.”

Ik merk wel dat vlechten voor papa’s upcoming is, er is steeds meer vraag naar

Hajjar Ben Sliman-Ghomari

Yves is hoe dan ook al tevreden met een eenvoudige vlecht. “Mijn doel was om gewone vlechten te kunnen maken, maar tegenwoordig zie je ook allerlei speciale vlechten, boxerbraids en invlechten enzovoort. Dat hoef ik nu ook niet meteen te kunnen, ik ga nu niet meteen aan een cursus haartooi beginnen. Als ik mijn dochter haar haren al maar kan bijeen vlechten!” (lacht)

Vader-dochtermomentje

Amélie is in ieder geval al blij met de vlechtjes, maar de grootste drijfveer voor Yves is ‘s morgens een vader-dochter-momentje te kunnen hebben. “Vlechtjes zijn natuurlijk handig voor in de kleuterklas, want nu komt ze soms thuis met een haardos vol knopen. Maar ik vind het vooral belangrijk om soms een momentje met mijn dochter alleen te kunnen hebben, en daar is ‘s morgens een vlechtje maken perfect voor. Amélie vindt dat ook leuk, en staat er goed mee, dus dat is mooi meegenomen.”

Papa Yves is een uitstekende leerling: na een paar uur uitleg kan hij al meteen een mooie vlecht maken bij z’n dochter Amélie.
Klaas De Scheirder Papa Yves is een uitstekende leerling: na een paar uur uitleg kan hij al meteen een mooie vlecht maken bij z’n dochter Amélie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.