Zie ginds komt de … euh … stoomboot?

Aankomst Sinterklaas in Willebroek.
Bernard De Vos Aankomst Sinterklaas in Willebroek.
Sinterklaas is zaterdag aangekomen in Willebroek. De goedheiligman kwam met de Sintboot. De kade stond vol met enthousiaste kinderen. Een voor een mochten ze de boot verkennen. 

De kindjes bezochten de slaapkamer van de Sint, zagen zijn grote boek en mochten uiteindelijk bij de heilige zelf langs. “350 kinderen kregen een geschenkje”, zegt Kenneth Rumes van vzw De Vlinder, die het bezoek organiseerde samen met handelaarsvereniging Willebroek Winkelhart. Ook op de kade zelf vonden heel wat activiteiten plaats. Vervolgens trokken Sinterklaas en zijn gevolg van liefst zeventien Pieten door de winkelstraten.

Aankomst Sinterklaas in Willebroek.
Bernard De Vos Aankomst Sinterklaas in Willebroek.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Hofman

    17 echte zwarte pieten! Top, willebroek!

  • Sjonny Martero

    Toen ik klein was zat Sinterklaas op zijn indrukwekkende troon met achter hem een mooi afgewerkt geheel met baldekein op een iets hoger gedeelte. En we kregen een gevulde zak mee.Nu zag ik hem zitten in een hoekje van een Delhaize op een gewone stoel met wat rode stof dat achter hem door liep tot een hoogte van een rek. Het is niet meer wat het was. Men doet hier weinig moeite voor. Tegenwoordig. Leuke periode vroeger tot na de feestdagen. Ook voor de ouders en grootouders.