Zeven illegalen ontdekt in vrachtwagen bij logistiek bedrijf

Bij logistiek bedrijf DB Schenker in Tisselt zijn gisteren opnieuw zeven illegalen ontdekt in de laadruimte van een vrachtwagen. Sinds augustus vorig jaar zijn er nu al in totaal 33 illegalen ontdekt. Politie en parket onderzoeken de zaak.

De illegalen zijn aangetroffen tijdens het uitladen van een vrachtwagen op de terreinen van het Duitse transportbedrijf aan Kersdonk in Tisselt, deelgemeente van Willebroek. Arbeiders merkten de zeven omstreeks 9.30 uur op terwijl ze zich verstopten achter de goederen in de laadruimte. De arbeiders waarschuwden de lokale politie van Mechelen-Willebroen. De zeven Syrische mannen zijn overgebracht naar het politiekantoor in Mechelen. Daar kregen ze verzorging, maaltijden en drank aangeboden. Ze verkeren in goede gezondheid.


De politie en het parket zijn met een onderzoek gestart. Ze bekijken of er sprake is van mensensmokkel. "De zeven illegalen worden met de hulp van een tolk verhoord", bevestigt Peter Peereboom van het parket. Of de chauffeur op de hoogte was van de illegalen aan boord van zijn voertuig, zal moeten blijken uit zijn verhoor. Waar de zeven in de vrachtwagen zijn gekropen of waar ze naartoe wilden, is ook nog onduidelijk.


Bij DB Schenker in Tisselt is het personeel al wel vaker op illegalen in vrachtwagens gestoten. Sinds de zomer van 2015 zijn in totaal al 33 illegalen aangetroffen. In augustus vorig jaar ging het om zes mannen, in november 2015 zijn maar liefst veertien illegalen in een vrachtwagen ontdekt. Dat kwam bovendien dankzij een alerte autobestuurder die vanop de N16 zag hoe er papiertjes uit de truck werden gegooid. In april van dit jaar tot slot heeft een trucker een Iraakse vrouw en haar vijf kinderen aangetroffen in zijn oplegger. Zij zijn na verhoor allemaal ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. (TVDZM)